Categories: Borsa

2024’te Dipte Olan 10 Hisse: Yatırımcılar İçin Kritik İpuçları

Borsa, son haftalarda iniş çıkışlı bir seyir izledi. BIST100 endeksi, haftanın ilk üç gününde sert düşüş yaşarken son iki gününde güçlü bir şekilde toparlandı. 2024 yılının başından beri %29,66 yükselen endeks, Temmuz ayındaki zirvesinden %13,92 geriledi. Ancak bu dönemde birçok hisse, endekse göre çok daha zayıf performans gösterdi. Son bir yılda dibine en yakın olan hisselerde nasıl bir fiyatlama süreci yaşanacağı merak konusu. İşte son bir yılda dibine en yakın 10 hisse senedi ve analizleri.

Dip Zirve Analizi

Son bir yılın dibine en yakın hisselerin analizi, yatırımcılar için önemli bir gösterge niteliği taşıyor. Bu hisselerin gelecekteki performansı, sektör dinamikleri, şirketlerin mali tabloları ve piyasa koşullarına bağlı olarak değişebilir.

2024’te Dipte Olan 10 Hisse

Son bir yılda gördüğü en düşük fiyata en yakın hisse senetleri arasında Yayla Agro Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (YYLGD) %0,89’luk bir farkla zirvede yer alıyor. Onu %1,32’lik farkla Yeşil Yatırım Holding A.Ş. (YESIL) takip ediyor. Listede Sanica Isı Sanayi A.Ş. (SNICA), Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ULUUN) ve Naturelgaz Sanayi ve Ticaret A.Ş. (NTGAZ) gibi hisseler de bulunuyor.

Hisse Adı & Dipten Uzaklık

Aşağıdaki tabloda, son bir yılda dibine en yakın 10 hissenin adı, kapanış fiyatı, dip fiyatı ve dipten uzaklığı gösteriliyor. Bu bilgiler yatırım kararları alınırken dikkate alınması gereken önemli göstergeler.

Son bir yılda dibine en yakın olan hisselerin analizi, yatırımcılar için önemli bir fırsat sunuyor. Bu hisselerin gelecekteki performansı, şirketlerin mali tabloları, sektör dinamikleri ve genel piyasa koşullarına bağlı olarak değişebilir. Yatırımcılar, bu hisselere yatırım yapmadan önce dikkatli bir şekilde araştırma yapmalı ve risk toleranslarını göz önünde bulundurmalıdır.

Enis Mutlu

Ben Enis Mutlu. Borsa İstanbul ve Dünya borsaları üzerine son dakika haberlerini sizlerle paylaşıyorum. Temettü veren hisseler, sermaye artırımları, borsalardaki önemli gelişmeleri haberlerimden takip edebilirsiniz.

Recent Posts

Bitcoin ve Ethereum Düşerken DeFi Platformları Yükseliyor

Kripto para piyasasında dalgalanmalar sürerken, merkeziyetsiz finans protokollerine yönelen yatırımlar dikkat çekiyor.

2 dakika ago

Gedik Yatırım’dan Bedelsiz Sermaye Artırımı Kararı

Gedik Yatırım, sermayesini %100 bedelsiz artırarak 2 milyar TL'ye yükseltiyor. İşte detaylar ve alınan kararlar!

3 dakika ago

CZ’den BNB Tahmini: 3.000 Dolar Mümkün Mü?

Binance kurucusu CZ, kripto para tahminleri ve BNB'nin geleceği hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

21 dakika ago

Mahfi Eğilmez: Türkiye Ekonomisi İçin İki Pozitif Gelişme

Ekonomist Mahfi Eğilmez, ABD-Çin ticaret savaşlarının Türkiye'ye etkilerini ve küresel ekonomideki dalgalanmayı değerlendirdi.

21 dakika ago

Dofer Yapı 2025 Temettü Kararını Açıkladı

Dofer Yapı, 2025 yılına dair kar payı dağıtımıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte detaylar!

30 dakika ago

Hub Girişim 2025 Temettü Kararını Açıkladı

Hub Girişim, 2025 yılı için temettü dağıtımı yapılmayacağını açıkladı. Karar, net dönem zararına dayanıyor.

31 dakika ago