2025 Hedefi: Türkiye Doğal Gaz ve Elektrik Fiyatlarında Zam Öngörmüyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin enerji sektöründeki yeni hedeflerini ve projelerini açıkladı. Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında bu kış zam yapılmayacağını ve 2025 yılına kadar düzenlemelerin enflasyon hedefini bozmayacak şekilde planlandığını belirtti.
Bakan Bayraktar, elektrik ve doğal gazda Nisan’a kadar zam yapılmayacağını açıkladı. 2025 yılına kadar enerji fiyatlarının, enflasyon hedeflerini bozmayacak şekilde düzenleneceğini belirtti. Vatandaşların enerji maliyetlerinde rahat bir dönem geçirmesi hedefleniyor.
Sakarya Gaz Sahası’nda günlük üretim 7,5 milyon metreküpe ulaştı. Mart sonunda bu kapasitenin 9,5 milyon metreküpe çıkarılması hedefleniyor. 2026 yılında yüzer üretim platformuyla günlük üretimin 20 milyon metreküpe ulaşması planlanıyor. Bu artışla 6 milyon haneye doğal gaz temin edilecek.
Türkiye’nin doğal gaz altyapısının güçlendiğini vurgulayan Bakan Bayraktar, doğal gazın 913 yerleşim yerine ulaştığını belirtti. LNG altyapısı ve depolama tesisleri ile arz güvenliği sağlanıyor. İran ve Azerbaycan’dan gelen gaz akışındaki kesintilere rağmen ülke bu dönemi sorunsuz atlattı.
Türkmenistan’dan 1 Mart itibarıyla 1,3 milyar metreküp doğal gaz alınacak. Bu anlaşma, enerji arzını çeşitlendirmek için önemli bir adım oldu. Hazar geçişi projesi, uzun vadede enerji güvenliği için kritik bir öneme sahip.
Şırnak Gabar’da günlük petrol üretimi 76 bin varile ulaştı. Nisan ayında Van Muradiye’de yeni sondaj çalışmaları başlayacak. Türkiye, mevcut üretimiyle enerji ihtiyacının yüzde 15’ini karşılıyor ve bu oranı artırmayı hedefliyor.
Bayraktar, elektrik ve doğal gazda bu kış zam yapılmadığını ve Nisan’a kadar artış beklenmediğini söyledi. 2024 yılı için 430 milyar liralık bir destek bütçesi ayrıldığını açıkladı. Elektrik desteğiyle vatandaşların enerji giderleri minimize ediliyor.
Akkuyu Nükleer Santrali’nde 2025 yılında test amaçlı ilk elektrik üretilecek. Türkiye’nin yıllık altın üretimi 42 ton seviyesinde. Bu miktarın 5-10 yıl içinde 100 tona çıkarılması hedefleniyor.
Bakan Alparslan Bayraktar’ın açıklamaları, Türkiye’nin enerji sektöründe güçlü bir yol haritası oluşturduğunu gösteriyor. Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında istikrarın korunması, altyapı yatırımları ve üretim hedefleriyle Türkiye’nin enerji güvenliği güçleniyor.
Küresel ticaretin bel kemiğini oluşturan denizyolu taşımacılığı, büyük hacimli yüklerin ekonomik ve güvenli bir şekilde…
En ucuz trafik sigortasını almanın yolu farklı şirketlerin tekliflerini değerlendirmekten geçer. Sigortayeri'nden araba sigortası teklif…
Banka işlemleri için şube ziyareti planlayan müşteriler, Yapı Kredi Bankası'nın güncel çalışma saatlerini bilmek ister.…
Bankacılık işlemlerinde kredi kartı veya banka kartı kullanımı artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Yeni bir…
Çimento atıklarından üretilen düşük karbonlu malzeme, karbon emisyonlarını %61'e kadar azaltarak inşaat sektöründe çığır açıyor.
Artan maliyetler ve değişen demografik yapı, Türkiye'de konut metrekarelerinin giderek küçülmesine neden oluyor.