21,2 MW Güneş Enerji Santrali Projesi İçin ÇED Süreci Başladı

21,2 MW Güneş Enerji Santrali Projesi İçin ÇED Süreci Başladı

YEO Enerji tarafından Kırklareli’nde yapılması planlanan 21,2 MW Güneş Enerji Santrali ve Elektrik Depolama Tesisi projesi için ÇED süreci resmen başladı.

Proje Ayrıntıları

Tellakzade Depges bölgesinde 24,96 hektarlık bir alanda kurulması planlanan proje, 21,2 MW gücünde bir güneş enerji santrali ve aynı kapasitede bir elektrik depolama tesisi içeriyor. Proje, YEO Enerji Yatırımları A.Ş. tarafından hayata geçirilecek.21,2 MW Güneş Enerji Santrali Projesi İçin ÇED Süreci Başladı

21,2 MW Güneş Enerji Santrali Projesi İçin ÇED Süreci

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 8. maddesi uyarınca, YEO Enerji’nin ÇED başvuru dosyası incelendi ve ÇED Genel Formatına uygun olduğu belirlendi. Bu doğrultuda, proje için ÇED süreci resmen başladı.

Katılım ve Görüş Bildirme

ÇED süreci tamamlanana kadar, proje ile ilgili tüm bilgi, görüş, soru ve öneriler Kırklareli Valiliği (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına iletilebilir.

21,2 MW Güneş Enerji Santrali ve Elektrik Depolama Tesisi projesinin çevresel etkilerinin değerlendirilmesi ve kamuoyuna sunulması için başlatılan ÇED süreci, projenin geleceği için kritik bir aşama. Sürecin şeffaf ve katılımcı bir şekilde yürütülmesi, projenin çevresel ve toplumsal etkilerinin daha iyi anlaşılmasını sağlayacaktır.

Exit mobile version