3 GES Projesi İçin ÇED Raporları Görüşe Açıldı: 106 MW Güç Üretimi
Turkcell tarafından Şanlıurfa Siverek’te planlanan 3 ayrı güneş enerjisi santrali (GES) projesi için ÇED raporları görüşe açıldı. Toplamda 106 MW güç üretmesi hedeflenen projeler, halkın görüş ve önerilerine açıldı.
Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından Şanlıurfa Siverek’te yapılması planlanan 3 ayrı güneş enerjisi santrali (GES) projesi için hazırlanan ÇED raporları, görüşe açıldı. Turkcell Siverek 1 GES, 35,64 MWm/29,2 MWe-39,87 ha alana kurulması planlanan ilk proje. İkinci proje olan Turkcell Siverek 2 GES, 27,39 MWm/22,44 MWe-30,52 ha alanda inşa edilecek. Son olarak, Turkcell Siverek 3 GES ise 12,81 MWm/10,56 MWe-13,99 ha alanda kurulması hedefleniyor.
Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından incelenen ÇED raporları, halkın görüş ve önerilerini almak üzere görüşe açıldı. Raporlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda ve Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde 10 takvim günü boyunca görüşülebilir.
Proje ile ilgili karar alma sürecinde, halkın görüş ve önerileri dikkate alınacak. Bu süreçte, Bakanlık veya Şanlıurfa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’ne görüş ve öneriler sunulabilir.
Turkcell tarafından Şanlıurfa Siverek’te planlanan 3 ayrı güneş enerjisi santrali (GES) projesi, ÇED raporlarının halkın görüş ve önerilerine açılmasıyla önemli bir aşamaya ulaştı. Toplamda 106 MW güç üretmesi hedeflenen projeler, halkın görüş ve önerileri dikkate alınarak hayata geçirilecek.
Küresel ticaretin bel kemiğini oluşturan denizyolu taşımacılığı, büyük hacimli yüklerin ekonomik ve güvenli bir şekilde…
En ucuz trafik sigortasını almanın yolu farklı şirketlerin tekliflerini değerlendirmekten geçer. Sigortayeri'nden araba sigortası teklif…
Banka işlemleri için şube ziyareti planlayan müşteriler, Yapı Kredi Bankası'nın güncel çalışma saatlerini bilmek ister.…
Bankacılık işlemlerinde kredi kartı veya banka kartı kullanımı artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Yeni bir…
Çimento atıklarından üretilen düşük karbonlu malzeme, karbon emisyonlarını %61'e kadar azaltarak inşaat sektöründe çığır açıyor.
Artan maliyetler ve değişen demografik yapı, Türkiye'de konut metrekarelerinin giderek küçülmesine neden oluyor.