7 Haftada 67 Milyar TL'lik Kredi Batığı Rekor Kırdı
2025 yılı itibarıyla bankacılık sektöründe takipteki kredilerdeki artış dikkat çekiyor. Özellikle bireysel kredilerdeki sorunlu borçlar rekor seviyelere ulaştı.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, 17 Şubat 2025 itibarıyla takipteki kredilerin toplam tutarı 325,4 milyar TL’ye ulaştı. Yılbaşından bu yana geçen kısa sürede sorunlu kredi hacmi 31,7 milyar TL büyüdü. Özellikle bireysel ihtiyaç kredileri ve kredi kartlarındaki tahsil edilemeyen borçlar hızla artıyor.
2022 yılında iş günü başına düşen takipteki kredi artışı yalnızca 0,1 milyar TL seviyesindeydi. Ancak 2023 yılında bu rakam 0,4 milyar TL’ye yükselmişti. Şimdi ise günlük yeni batık kredi miktarı yaklaşık 1 milyar TL’ye ulaştı.
27 Aralık 2024 ile 14 Şubat 2025 arasındaki yedi haftada takipteki bireysel kredi kartı borcu 13,5 milyar TL artarak 67,3 milyar TL’ye çıktı. Aynı dönemde bireysel ihtiyaç kredisi miktarı 11,9 milyar TL’lik artışla 67,9 milyar TL oldu.
Ticari kredilerde takipteki alacak oranı yüzde 1,5 seviyesinde kaldı. Bununla birlikte, bu segmentteki takipteki kredi miktarı da 11,1 milyar TL artarak 187,8 milyar TL’ye ulaştı.
Bireysel kredi kartları ve ihtiyaç kredilerindeki takipteki borçlar hızla artış gösteriyor. Faiz oranlarının yüksekliği ve alım gücündeki düşüş, bu süreci daha da hızlandırıyor.
Küresel ticaretin bel kemiğini oluşturan denizyolu taşımacılığı, büyük hacimli yüklerin ekonomik ve güvenli bir şekilde…
En ucuz trafik sigortasını almanın yolu farklı şirketlerin tekliflerini değerlendirmekten geçer. Sigortayeri'nden araba sigortası teklif…
Banka işlemleri için şube ziyareti planlayan müşteriler, Yapı Kredi Bankası'nın güncel çalışma saatlerini bilmek ister.…
Bankacılık işlemlerinde kredi kartı veya banka kartı kullanımı artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Yeni bir…
Çimento atıklarından üretilen düşük karbonlu malzeme, karbon emisyonlarını %61'e kadar azaltarak inşaat sektöründe çığır açıyor.
Artan maliyetler ve değişen demografik yapı, Türkiye'de konut metrekarelerinin giderek küçülmesine neden oluyor.