Categories: Borsa

7 Şubat 2025’te bedelsiz sermaye artırımı yapacak şirket açıklandı

‘da 7 Şubat 2025 tarihinde gerçekleşecek bedelsiz sermaye artırımı yatırımcıların dikkatini çekiyor. İşte detaylar:

Yatırımcılar İçin Önemli Tarihler

E-Data Teknoloji Pazarlama A.Ş. (EDATA), 7 Şubat 2025 tarihinde yatırımcılarına %197,9037 oranında bedelsiz hisse dağıtımı yapacak. Şirketin sermayesinin 135.000.000 TL’den 402.170.000 TL’ye çıkarılması planlanıyor. Sermaye artırımında hak kullanım tarihi 07.02.2025 olarak belirlendi.

Hisse Başına Düşecek Bedelsiz Pay Oranı

Yatırımcılar her bir için 1,97 oranında bedelsiz pay alacak. Bu durum, mevcut hissedarların ellerindeki hisse sayısını artıracak. Bedelsiz pay dağıtımı sonrası hisse fiyatları aynı oranda bölünecek.

SPK Onayı ve Sürecin Detayları

E-Data Teknoloji’nin bedelsiz sermaye artırımı başvurusu, Sermaye Piyasası Kurulu’nun 23 Ocak 2025 tarihli bülteninde onaylandı. Şirket, bu kararı 2 Eylül 2024 tarihinde başvurarak almıştı. Yeni payların hesaplara geçeceği tarih 11 Şubat 2025 olarak planlanıyor.

Borsada İşlem Tarihleri ve Kayıt Süreci

Borsada işlem gören payların hak sahiplerini belirleme tarihi 10 Şubat 2025 olacak. Bu tarihte, hak sahiplerinin hesaplarına yeni paylar aktarılacak.

E-Data Teknoloji’nin bedelsiz sermaye artırımı, yatırımcılar için dikkat çekici fırsatlar sunuyor. Sermaye artırımı ile birlikte yatırımcıların ellerindeki hisse miktarı artarken, hisse fiyatları da bölünecek. Bu süreç, yatırımcıların portföylerini yeniden değerlendirmelerine olanak sağlayabilir.

Bu makaleyi beğendiyseniz, bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın:

Enis Mutlu

Ben Enis Mutlu. Borsa İstanbul ve Dünya borsaları üzerine son dakika haberlerini sizlerle paylaşıyorum. Temettü veren hisseler, sermaye artırımları, borsalardaki önemli gelişmeleri haberlerimden takip edebilirsiniz.

Recent Posts

Ethereum ağında gas limiti artırıldı: İşlem ücretleri düşecek mi?

Ethereum ağı, işlem kapasitesini artırmak için önemli bir adım attı. Gas limiti güncellemesi neler getirecek?

9 dakika ago

Japonya’da Faiz Oranları %1 Seviyesine Çıkabilir: BoJ Üyesinden Kritik Açıklamalar

Japonya Merkez Bankası üyesi Tamura, faiz oranlarının 2025'e kadar %1'e ulaşabileceğini ifade etti.

10 dakika ago

Oyak Yatırım Ortaklığı’ndan yatırımcılara önemli açıklama: Hisselerdeki hareketlilik dikkat çekiyor

Oyak Yatırım Ortaklığı A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada net aktif değer ve fiyat farkına…

12 dakika ago

hazine, yılın ilk dış borçlanmasını 7 yıl vadeli tahville gerçekleştirdi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, uluslararası sermaye piyasalarından 2,5 milyar dolarlık tahvil ihraç ederek yılın ilk…

13 dakika ago

borsa güne pozitif başladı: yatırımcıların gözü ekonomik verilere çevrildi

Borsa İstanbul, haftanın yeni işlem gününe yüzde 0,65 artışla başladı. Piyasalarda pozitif hava dikkat çekiyor.

14 dakika ago

Vakıfbank 2024 4. çeyrek bilanço beklentileri açıklandı

Borsa yatırımcıları, Vakıfbank'ın 2024 yılı son çeyrek kâr beklentilerini merak ediyor. İşte detaylar ve tahminler.

15 dakika ago