TÜRKONFED ve İş Bankası’nın ortaklaşa yürüttüğü Girişimde Kadın Gücü projesi, Türkiye’deki kadın girişimcilere destek olmayı amaçlıyor. Proje kapsamında Erzurum’da düzenlenen ‘İlham Buluşması’ etkinliğinde girişimci kadınlar ve uzmanlar bir araya geldi.
TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İDK Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Türkiye’de girişimci kadın oranının dünya ortalamasının altında olduğunu belirterek, kadınların desteklenmesinin Türkiye’nin kalkınmasına ivme kazandıracağını söyledi. Açık, entelektüel ve sosyal sermayenin bir araya getirilmesinin önemini vurgulayarak, TÜRKONFED’in kadınların önündeki engelleri kırmak için çalışmalar yürüttüğünü ifade etti. İş Bankası KOBİ ve İşletme Bankacılığı Pazarlama Bölümü Birim Müdürü Nazlı Coşkun ise kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha fazla varlık göstermelerini sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Coşkun, 2022 ve 2023 yıllarında 5.043 kadına finansal okuryazarlık eğitimi verdiklerini ve projenin ikinci fazı ile daha fazla girişimci kadın ve adayını desteklemeyi hedeflediklerini açıkladı.
İPEKYOLUSİFED Başkanı Mehmet Nuri Alim, kadınların istihdama katılımının ve kadın girişimci sayısının artmasının Türkiye ve Erzurum ekonomisi için büyük önem taşıdığını ifade etti. Alim, kadınların girişimcilik faaliyetlerini etkileyen faktörler arasında işletme yönetiminde zorluk, rol çatışması, destekleyici çevresel koşullar, ataerkil toplumsal yapı ve sosyo-ekonomik durumu saydı. Alim, kooperatiflerin desteklenmesi gerektiğini belirterek, 2019 yılından bu yana bölgede kurulan 20’ye yakın girişimci kadın ve üretim kooperatifinden yalnızca birkaçının devlet tarafından desteklendiğini söyledi.
Etkinlikte, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Semrin Kaleli ve TOBB Erzurum Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Kübra Alioğulları, kendi girişimcilik öykülerini paylaşarak katılımcılara ilham verdi. Girişimde Kadın Gücü projesi kapsamında, 81 ilde yüz yüze eğitimler verilecek ve ayrıca eğitim portalı ve çevrim içi platform aracılığıyla 6.500 girişimci ve girişimci adayı kadına ulaşılması hedefleniyor.
Proje kapsamında, tasarım odaklı düşünme eğitimleri, podcast kayıtları, üretici kadınlar ile satın alma günleri, mentörlük programları ve ilham buluşmaları düzenleniyor. Eğitimlere katılan 100 girişimci kadına 3 ay boyunca mentörlük desteği verilecek ve Türkiye İş Bankası ise 100 girişimci kadına iş geliştirme desteği sağlayacak.
Girişimde Kadın Gücü projesi, kadın girişimcilere finansal okuryazarlık eğitimi, mentörlük desteği, iş geliştirme desteği ve ilham verici etkinlikler sağlayarak, kadınların iş dünyasında daha aktif rol almasını hedefliyor. Projenin amacı, kadın girişimciliğini destekleyerek Türkiye ekonomisinin büyümesine katkıda bulunmak.
Çimsa için yeni hedef fiyat ve temettü tahmini açıklandı. 2025 yılı için beklentiler neler?
ABD'de yeni konut satışları Aralık ayında beklentileri aşarak 698 bine çıktı. Konut piyasasındaki bu artış,…
BİST100 endeksi 27 Ocak Pazartesi günü %1,06 düşüşle kapandı. Peki, en çok değer kaybeden hisseler…
Ford Otosan için 2025 hedef fiyatı ve temettü tahmini açıklandı. Yatırım Finansman, hisse için 1200…
Balinaların Shiba Inu (SHIB) alımları artarken, fiyat düşüşü fırsat mı? Yanma oranı artarken SHIB'in geleceği…
Turkcell, Lifecell Bulut'un devrini ve Paycell LLC'nin tasfiyesini duyurdu. Lifecell Bulut, kolaylaştırılmış usulde birleşme yoluyla…