USD34,11
EURO38,11
JPY0,237900
RUB0,368300
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.930,09
GR. ALTIN2.864,08
BTC62.731,75
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Arçelik, Polonya’da Üretim Tesislerini Kapatıyor: 3 Fabrika Kapanacak

Arçelik, Polonya’da Üretim Tesislerini Kapatıyor: 3 Fabrika Kapanacak

Arçelik, Polonya'da Üretim Tesislerini Kapatıyor: 3 Fabrika Kapanacak
Arçelik, Polonya'da Üretim Tesislerini Kapatıyor: 3 Fabrika Kapanacak
service

Arçelik, Avrupa’daki faaliyetlerinde sinerji yaratılması amacıyla Polonya’da bulunan üç üretim tesisinin kapatılmasına karar verdi. Şirket’ten yapılan açıklamada, verimsizlik nedeniyle üretim faaliyetlerinin durdurulacağı ve tesislerin kapatılacağı belirtildi.

Üretim Faaliyetleri Durdurulacak

Arçelik’in Avrupa faaliyetlerinde hedeflenen sinerjilerin gerçekleştirilmesine yönelik yapılan analizler sonucunda, üretim tesislerinden Polonya Lodz’da bulunan Çamaşır Kurutma Makinesi ve Pişirici Cihazlar İşletmesi ve Plastik Yan Sanayi İşletmesi ile Wroclaw’da bulunan Buzdolabı işletmesinde verimsizlik nedeniyle üretim faaliyetlerinin durdurulmasına ve söz konusu üretim tesislerinin kapatılmasına karar verildi.

Arçelik, Polonya'da Üretim Tesislerini Kapatıyor: 3 Fabrika Kapanacak

Kapanış 2025’te Gerçekleşecek

2025’in ilk yarısına kadar üretim faaliyetlerinin sona ermesi hedefleniyor. Açıklamada, ‘İşletmelerin kapasite kullanımlarının, Şirketimizin sahipliğinde olan diğer işletmelere kaydırılması planlanmakta olup, söz konusu tesis kapanışlarının konsolide seviyede ciro kaybına neden olması beklenmemektedir.’ denildi.

Tek Seferlik Giderler Açıklanacak

Kapanış nedeniyle gündeme gelebilecek tek seferlik giderler ise netleştiğinde kamuya açıklanacak finansal tablolarımızdan takip edilebilir.

Arçelik’in Polonya’da bulunan üç üretim tesisinin kapatılması kararının şirketin Avrupa faaliyetlerinde sinerji yaratma amacıyla alındığı belirtildi. 2025’in ilk yarısına kadar üretim faaliyetlerinin sona ermesi hedefleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir