USD34,11
EURO38,14
JPY0,237900
RUB0,367700
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.933,69
GR. ALTIN2.871,84
BTC63.478,24
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Google, İngiltere’de Rekabet Yasalarını İhlal Etmiş Olabilir: 10 Bilmeniz Gereken Şey

Google, İngiltere’de Rekabet Yasalarını İhlal Etmiş Olabilir: 10 Bilmeniz Gereken Şey

Google, İngiltere'de Rekabet Yasalarını İhlal Etmiş Olabilir: 10 Bilmeniz Gereken Şey
Google, İngiltere'de Rekabet Yasalarını İhlal Etmiş Olabilir: 10 Bilmeniz Gereken Şey
service

İngiltere’nin Rekabet ve Piyasalar Kurumu, Google’ın kendi reklam hizmetlerini kayırmak için pazardaki hakim konumunu kullanarak rekabet yasalarını ihlal etmiş olabileceğini söyledi. Kurumun geçici bulguları, Google’ın kendi reklam platformunu nasıl ‘kendi kendine tercih ettiğini’ ve bu durumun rekabeti, reklamverenleri ve yayıncıları nasıl olumsuz etkilediğini ortaya koyuyor.

Google’ın Rekabet Yasalarını İhlal Ettiği İddia Ediliyor

Rekabet ve Piyasalar Kurumu, Google’ın kendi reklam hizmetlerini diğerlerinden daha avantajlı bir şekilde sunarak rekabet yasalarını ihlal ettiğini öne sürüyor. Kurum, Google’ın bu eyleminin diğer reklam şirketlerine haksız rekabet yarattığı ve sonuç olarak reklamverenlerin ve yayıncıların da zarar gördüğü görüşünde.

Google, İngiltere'de Rekabet Yasalarını İhlal Etmiş Olabilir: 10 Bilmeniz Gereken Şey

Google, Rekabet Yasalarını İhlal Ettiği İddialarını Reddetti

Google, rekabet yasalarını ihlal ettiği iddialarını reddetti ve kendi reklam platformunu diğerlerine göre daha avantajlı bir şekilde sunmadığını savundu. Şirket, kendi reklam hizmetlerinin diğerlerine göre daha iyi performans gösterdiğini ve reklamverenlerin ve yayıncıların daha iyi sonuçlar elde etmelerine yardımcı olduğunu iddia ediyor.

Google, İngiltere'de Rekabet Yasalarını İhlal Etmiş Olabilir: 10 Bilmeniz Gereken Şey

Soruşturma Devam Ediyor

Rekabet ve Piyasalar Kurumu, Google’ın rekabet yasalarını ihlal edip etmediğini belirlemek için soruşturmasını sürdürüyor. Kurumun soruşturma sonuçlarına göre Google’a para cezası vermesi veya daha büyük bir cezaya tabi tutulması söz konusu.

İngiltere’nin Rekabet ve Piyasalar Kurumu, Google’ın kendi reklam hizmetlerini kayırmak için pazardaki hakim konumunu kullanarak rekabet yasalarını ihlal etmiş olabileceğini söyledi. Kurumun geçici bulguları, Google’ın kendi reklam platformunu nasıl ‘kendi kendine tercih ettiğini’ ve bu durumun rekabeti, reklamverenleri ve yayıncıları nasıl olumsuz etkilediğini ortaya koyuyor. Google, rekabet yasalarını ihlal ettiği iddialarını reddetti. Soruşturmanın sonucu, Google’ın dijital reklam pazarındaki geleceğini etkileyebilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir