USD34,28
EURO37,19
JPY0,226600
RUB0,354400
GBP44,64
EURO/USD1,08
BIST8.799,47
GR. ALTIN3.005,76
BTC68.060,65
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Zorlu Tekstil Grubu: 3. Sürdürülebilirlik Raporu Yayımlandı, Çevre Performansı Öne Çıktı

Zorlu Tekstil Grubu: 3. Sürdürülebilirlik Raporu Yayımlandı, Çevre Performansı Öne Çıktı

Zorlu Tekstil Grubu: 3. Sürdürülebilirlik Raporu Yayımlandı, Çevre Performansı Öne Çıktı
Zorlu Tekstil Grubu: 3. Sürdürülebilirlik Raporu Yayımlandı, Çevre Performansı Öne Çıktı
service

Zorlu Tekstil Grubu, üçüncü sürdürülebilirlik raporunu yayımlayarak, çevresel ve sosyal sorumluluk yaklaşımını bir kez daha gözler önüne serdi. Avrupa’nın en büyük entegre polyester iplik üretim merkezi Korteks ve pamuklu ev tekstili ile polyester kumaş sektöründe lider üretici Zorluteks’i bünyesinde barındıran grup, sürdürülebilirliği iş süreçlerinin merkezine alarak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışıyor.

Sürdürülebilirlik: İşlerimizin Temel Parçası

Zorlu Holding Tekstil Grubu Başkanı Necat Altın, sürdürülebilirliğin işlerinin temel parçası olduğunu vurgulayarak, çevre performanslarında kaydedilen ilerlemeleri paylaştı. Korteks, su tasarrufu çalışmalarında 33.679 m³ suyun korunmasına katkıda bulunurken, Zorluteks ise 848.000 m³ su tasarrufu sağladı. Emisyon azaltma konusunda ise önemli adımlar atıldı. Korteks emisyonlarını 2020’den bu yana %44 oranında azalttı, Zorluteks ise %53’lük bir düşüş elde etti. Atık azaltma konusunda da Korteks %33 ve Zorluteks %16 oranında azaltım gerçekleştirdi.

Zorlu Tekstil Grubu: 3. Sürdürülebilirlik Raporu Yayımlandı, Çevre Performansı Öne Çıktı

İnovatif Ürünler ve Döngüsel Ekonomi

Zorlu Tekstil Grubu, sürdürülebilirlik odaklı akıllı tekstil ürünlerini geliştirmeye devam ediyor. Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını güçlendirerek, su ve enerji tüketimini azaltan, karbon salımını minimize eden ve teknolojiyle yaşam kalitesini artıran ürünler sunmayı hedefliyor. 2023 yılında 91 projeye imza atan grup, döngüsel ekonomi odaklı bir Ar-Ge yaklaşımıyla çalışıyor. Yıllık 4 milyon Dolarlık Ar-Ge bütçesiyle iki Ar-Ge merkezinde toplam 123 çalışanla çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışan Odaklı Yaklaşım: Gelecek İçin Bugün

Necat Altın, sürdürülebilirliğin sadece çevresel değil, sosyal açıdan da önemli olduğunu vurguladı. Çalışanlarının refahını artırarak, güvenli ve destekleyici bir iş ortamı sunmayı hedefleyen grup, çalışanlarının kişisel ve mesleki gelişimine destek oluyor. Yenilikçi fikirleri teşvik ederek, çalışanların kendilerini ifade etmelerine olanak tanıyor. Altın, “Gelecek İçin Bugün” mottosuyla attıkları her adımın, yarının yeşeren umutlarının habercisi olduğunu belirtti.

Toplumsal Sorumluluk Projeleri: Sürdürülebilir Kalkınma İçin

Zorlu Tekstil Grubu, toplumsal sorunlara duyarlı yaklaşımıyla, çocuklar, yaşlılar, kadınlar ve gençler gibi toplumun çeşitli kesimlerine odaklanan projeler yürütüyor. Sürdürülebilir toplumsal kalkınmaya katkı sağlamak için kendi inisiyatifiyle tasarladığı sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiriyor.

Temiz Üretim Şemsiyesi: Çevresel Sürdürülebilirlik

Zorlu Tekstil Grubu, Beş P (İnsanlar, Refah, Gezegen, Barış, Ortaklık) prensipleriyle Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine katkı sağlıyor. Çevresel sürdürülebilirlik çalışmalarını ‘Temiz Üretim Şemsiyesi’ altında yürütüyor. Çevre yönetimi, ekolojik ürün geliştirme ve atık yönetimi gibi konularda sistemli çalışmalar yaparak, sürdürülebilir bir çevre anlayışını benimsiyor. Verimli doğal kaynak kullanımını iş modeli olarak kabul eden grup, çevresel değerlerini stratejilerinin merkezine koyuyor.

Zorlu Tekstil Grubu, sürdürülebilirliği tüm iş süreçlerinin merkezine alarak, Zorlu Holding’in “Akıllı Hayat 2030” hedeflerine paralel olarak sürdürülebilirlik stratejilerini uyguluyor. Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne (UNGC) 2007’den beri imza atan Zorlu Holding ve 2021’den itibaren imza atan Zorlu Tekstil Grubu, insan hakları, çalışma koşulları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarında belirlenen 10 ilkeyi benimseyerek, bu alanlarda sürekli iyileştirmeler yapmaya devam ediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir