USD34,25
EURO37,09
JPY0,226300
RUB0,353500
GBP44,54
EURO/USD1,08
BIST8.869,43
GR. ALTIN3.015,30
BTC66.974,31
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Zorlu Tekstil Grubu 3. Sürdürülebilirlik Raporuyla Yeşil Dönüşümünü Ortaya Koyuyor

Zorlu Tekstil Grubu 3. Sürdürülebilirlik Raporuyla Yeşil Dönüşümünü Ortaya Koyuyor

Zorlu Tekstil Grubu 3. Sürdürülebilirlik Raporuyla Yeşil Dönüşümünü Ortaya Koyuyor
Zorlu Tekstil Grubu 3. Sürdürülebilirlik Raporuyla Yeşil Dönüşümünü Ortaya Koyuyor
service

Avrupa’nın en büyük entegre polyester iplik üretim merkezi Korteks ve pamuklu ev tekstili ile polyester kumaş sektöründe lider üretici Zorluteks’i bünyesinde barındıran Zorlu Tekstil Grubu, üçüncü sürdürülebilirlik raporunu yayımlayarak iş süreçlerine entegre ettiği yeşil dönüşüm yolculuğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Sürdürülebilirlik, İş Modellerinin Temel Taşı

Zorlu Tekstil Grubu, sürdürülebilirliği sadece bir kavram olarak değil, işlerinin temel taşı olarak görüyor. Bu yaklaşım, geçtiğimiz yıl önemli çevresel başarılar elde edilmesini sağladı. Su tasarrufu çalışmalarıyla Korteks 33.679 m³, Zorluteks ise 848.000 m³ suyun korunmasına katkı sağladı. Emisyon azaltma hedeflerine doğru atılan adımlar sonucunda Korteks, 2020’den bu yana emisyonlarını %44 oranında azalttı, Zorluteks ise %53’lük bir düşüş elde etti. Atık azaltma konusunda da önemli başarılar kaydedildi: Korteks %33, Zorluteks ise %16 oranında atık azaltımı gerçekleştirdi. Zorlu Tekstil Grubu, sürdürülebilirlik odaklı akıllı tekstil ürünleri geliştirmeye ve sektördeki lider konumunu Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarıyla güçlendirmeye devam ediyor. Amaç, su ve enerji tüketimini azaltan, karbon salımını minimize eden ve teknolojiyle yaşam kalitesini artıran yenilikçi ürünler sunmak.

Zorlu Tekstil Grubu 3. Sürdürülebilirlik Raporuyla Yeşil Dönüşümünü Ortaya Koyuyor

İnsanı Merkeze Alan Sürdürülebilirlik

Zorlu Tekstil Grubu, sadece çevresel değil, sosyal anlamda da sürdürülebilir bir kurum olmanın önemini vurguluyor. Çalışanlarına sağladığı değerle sektörde fark yaratmayı hedefliyor. Güvenli ve destekleyici bir iş ortamı sunmayı, çalışanların refahını artırmayı, kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemeyi ve yenilikçi fikirleri teşvik etmeyi amaçlıyor. ‘Gelecek İçin Bugün’ mottosuyla attığı her adım, yarının yeşil umutlarının habercisi olarak görülüyor.

Zorlu Tekstil Grubu 3. Sürdürülebilirlik Raporuyla Yeşil Dönüşümünü Ortaya Koyuyor

Döngüsel Ekonomi Odaklı Ar-Ge Çalışmaları

Zorlu Tekstil Grubu, tekstil sektöründe inovasyonun öncüsü olarak, yıllık 4 milyon Dolarlık Ar-Ge bütçesiyle Korteks ve Zorluteks bünyesindeki iki Ar-Ge merkezinde toplam 123 çalışan ile çalışmalarını sürdürüyor. 2023 yılında sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomi odaklı Ar-Ge yaklaşımıyla 91 projeye imza attı.

Zorlu Tekstil Grubu 3. Sürdürülebilirlik Raporuyla Yeşil Dönüşümünü Ortaya Koyuyor

Toplumsal Sorumluluk Projeleri

Zorlu Tekstil Grubu, toplumsal sorunlara duyarlı yaklaşımıyla, özellikle çocuklar, yaşlılar, kadınlar ve gençler gibi toplumun çeşitli kesimlerine odaklanan projelerle sürdürülebilir toplumsal kalkınmaya katkıda bulunuyor. Ekonomik faydanın yanı sıra, sosyal ve kültürel gelişmelere de katkı sağlamayı amaçlıyor.

Çevresel Sürdürülebilirlik için ‘Temiz Üretim Şemsiyesi’

Zorlu Tekstil Grubu, Beş P (İnsanlar, Refah, Gezegen, Barış, Ortaklık) olarak belirlediği prensiplerle Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine katkı sağlıyor. Çevresel sürdürülebilirlik çalışmalarını ‘Temiz Üretim Şemsiyesi’ altında yürütüyor. Çevre yönetimi, ekolojik ürün geliştirme ve atık yönetimi gibi konularda sistemli çalışmalar yapıyor. Verimli doğal kaynak kullanımını iş modeli olarak benimsiyor ve Yeşil Mutabakat Eylem Planı’nın yayınlanmasından önce kendi eylem planını oluşturarak iyi bir örnek sunuyor.

Zorlu Tekstil Grubu, sürdürülebilirliği tüm iş süreçlerinin merkezine alarak Zorlu Holding’in “Akıllı Hayat 2030” hedeflerine paralel olarak sürdürülebilirlik stratejilerini uyguluyor. Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne (UNGC) 2007’den beri imza atan Zorlu Holding ve 2021’den itibaren imza atan Zorlu Tekstil Grubu, insan hakları, çalışma koşulları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarında belirlenen 10 ilkeyi benimsiyor ve bu alanlarda sürekli iyileştirmeler yapmaya devam ediyor. Zorlu Tekstil Grubu 2023 yılında ayrıca İlerleme Bildirim Raporunu (Communication on Progress CoP) UN Global Compact’a iletmiş bulunuyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir