USD34,26
EURO37,01
JPY0,226200
RUB0,353500
GBP44,50
EURO/USD1,08
BIST8.812,60
GR. ALTIN3.013,48
BTC67.268,36
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Finansal Kurumlar Birliği’nde Değişim: Ali Emre Ballı Yeniden Başkan Seçildi

Finansal Kurumlar Birliği’nde Değişim: Ali Emre Ballı Yeniden Başkan Seçildi

Finansal Kurumlar Birliği'nde Değişim: Ali Emre Ballı Yeniden Başkan Seçildi
Finansal Kurumlar Birliği'nde Değişim: Ali Emre Ballı Yeniden Başkan Seçildi
service

Finansal Kurumlar Birliği (FKB)’nin 12. Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda önemli kararlar alındı ve sektörün geleceğine ilişkin yol haritası belirlendi. FKB Başkanı Ali Emre Ballı, yeniden başkan seçilerek görevine devam edecek.

Sürdürülebilir Kalkınma Hamlesi İçin Birlikte Çalışma Vurgusu

FKB Başkanı Ali Emre Ballı, genel kurulda yaptığı konuşmada Türkiye Yüzyılı’na damga vuracak sürdürülebilir kalkınma hamlesinde, üzerlerine düşen görevi yerine getirmek için çalıştıklarını belirtti. Ballı, sanayicilerden KOBİ’lere ve ihracatçılara kadar ekonomiye itici güç veren tüm paydaşlara finansal çözümlerle destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Finansal Kurumlar Birliği'nde Değişim: Ali Emre Ballı Yeniden Başkan Seçildi

Kaynak Tahsisinde Sektörlerin Rolü

Ballı, kamu ile şirketler arasında köprü vazifesi gördüklerini ifade ederek, kaynak teminin sektörlerin en büyük sorunlarından biri olduğunu belirtti. Bu nedenle, ihracata, ticarete ve yatırıma yönelik kamu kurumlarının kaynak tahsis programlarına sektörlerin de dahil edilmesinin faydalı olacağını vurguladı.

FKB Ekonomik Görünüm Endeksi: Ticaretin Nabzını Tutuyor

Genel Kurul’da, İstanbul Üniversitesi ile yapılan protokol çerçevesinde oluşturulan FKB Ekonomik Görünüm Endeksi (FKB-EGE) hakkında bilgiler paylaşıldı. Endeks, bankacılık dışı finansal kurumlara ilişkin reel verilerle birlikte ekonomiye dair beklentileri bir araya getiriyor. Endeksin özellikle finansal kiralama ve faktoring sektöründeki olumlu gelişmeler nedeniyle yükseliş trendinde olduğu belirtildi.

Finansal Kurumlar Birliği’nin 12. Seçimli Olağan Genel Kurulu, sektörün geleceği için önemli kararların alındığı bir platform oldu. Ali Emre Ballı başkanlığında, sürdürülebilir kalkınma hamlesi ve ekonomik büyümenin desteklenmesi hedefleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir