Japonya’da fabrika faaliyetleri, talep düşüşünün etkisiyle Ocak ayında son 10 ayın en hızlı daralmasını yaşadı.
PMI Verileri Üretimdeki Zayıflığı Gösteriyor
Au Jibun Bank Japan imalat satın alma yöneticileri endeksi (PMI), Aralık ayındaki 49,6 seviyesinden Ocak ayında 48,7’ye geriledi. Bu düşüş, yedi ay üst üste büyümeyi daralmadan ayıran 50,0 eşiğinin altında kaldığını ortaya koydu. Bu durum, Japonya’nın üretim sektöründeki kalıcı zayıflığın sürdüğüne işaret ediyor.
Yeni Siparişlerde Süregelen Düşüş
Yeni siparişler, otomotiv ve yarı iletken sektörlerinde yaşanan zayıflık nedeniyle 20. ay üst üste düşüş kaydetti. Özellikle yatırım ve ara mal sektörlerindeki kesintiler, üretimdeki temel alt endeksin beşinci ay üst üste daralmaya devam etmesine yol açtı.
Firmaların İyimserliği Azaldı
Japonya’nın imalat sektöründeki durgunluk, talep eksikliği ve zayıflayan siparişlerle daha da derinleşiyor. Sektörün toparlanması için ekonomik koşulların iyileşmesi kritik önem taşıyor.