Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Kevin Hassett, ABD Başkanı Trump’ın gümrük tarifeleri kararını savundu ve açıklamalarda bulundu.
Hassett: Amaç ticaret değil, uyuşturucu ile mücadele
Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Kevin Hassett, 1 Şubat’ta imzalanan gümrük tarifeleri kararının ticaret savaşı olarak algılanmaması gerektiğini belirtti. Hassett, bu kararın esas amacının uyuşturucu ile mücadele olduğunu dile getirdi.
Kanada kararı ‘ticaret savaşı’ olarak yorumladı
Hassett, Meksika’nın gümrük tarifeleri konusunda ciddi bir tutum sergilediğini ifade ederken, Kanada’nın bu durumu yanlış anladığını söyledi. Kanada, tarifeleri ticaret savaşı olarak nitelendirirken, Trump’ın esas hedefinin uyuşturucu ile savaş olduğunu belirtti.
Fentanil krizi dikkat çekiyor
Hassett, özellikle fentanil gibi tehlikeli uyuşturuculara odaklanıldığını vurguladı. Vietnam Savaşı’ndan daha fazla insanın geçen yıl fentanil nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Başkan Trump’ın bu krizi durdurmaya kararlı olduğunu söyledi.
Beyaz Saray, gümrük tarifelerinin uyuşturucu ile mücadelede önemli bir adım olduğunu savunurken, Kanada’nın bu konudaki eleştirileri sürüyor.