USD34,24
EURO37,31
JPY0,229800
RUB0,353000
GBP44,83
EURO/USD1,09
BIST8.860,30
GR. ALTIN2.931,90
BTC66.767,04
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Tüpraş: Tüm Rafinerilerde %100 Dijital Dolum Sistemi Devrim Yaratıyor

Tüpraş: Tüm Rafinerilerde %100 Dijital Dolum Sistemi Devrim Yaratıyor

Tüpraş: Tüm Rafinerilerde 0 Dijital Dolum Sistemi Devrim Yaratıyor
Tüpraş: Tüm Rafinerilerde %100 Dijital Dolum Sistemi Devrim Yaratıyor
service

Türkiye’nin lider enerji şirketi Tüpraş, tüm rafinerilerinde randevu sistemi ve temassız satış uygulamasını devreye alarak sektöründe çığır açan bir adım attı. Dijitalleşme ve müşteri deneyiminde öncü projelerle öne çıkan Tüpraş, Kara Dolum Dijital Müşteri Deneyimi Projesi ile müşterilerle temas ettiği tüm süreçlerde uçtan uca dijital bir deneyim sunuyor.

Dijitalleşme ile Verimlilik ve Sürdürülebilirlik Artıyor

Tüpraş, Haziran 2024 itibariyle tüm rafinerilerinde ve ürün gruplarında Kara Dolum Dijital Müşteri Deneyimi Projesi’ni tamamlayarak dijital dönüşüm yolculuğunda önemli bir adım attı. Proje kapsamında Randevu Sistemi, Temassız Satış ve Sürücü Portalı olmak üzere üç başlık altında çalışmalar gerçekleştirildi. Bu sayede müşterilerin sipariş açma aşamasından tanker sürücülerinin sahadaki dolumu tamamlamasına kadar tüm süreç insan etkileşimi olmadan, plaka tanıma sistemleri ve dijital kiosklar aracılığıyla gerçekleşiyor.

Tüpraş: Tüm Rafinerilerde 0 Dijital Dolum Sistemi Devrim Yaratıyor

Tüpraş: %100 Dijital Dolum Sistemi

Tüpraş Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Atilla Ulusu, dijital dönüşümün önemini vurgulayarak, “Sürdürülebilir Rafinaj’ı da son teknolojiler ve dijitalleşme uygulamalarıyla daha verimli hale getirmeyi hedefliyoruz. Müşteri odaklı uygulamalarımız çerçevesinde, tüm ürün gruplarımızda ve rafinerilerimizde Randevu Sistemi uygulaması ve Temassız Satış çalışmalarını başarıyla tamamladık. Artık İzmit, İzmir, Batman ve Kırıkkale rafinerilerimizde, müşterilerin sipariş açma aşamasından başlayarak tanker sürücülerinin sahadaki dolumun tamamlanmasına kadar olan tüm süreç, insan etkileşimi olmadan, portal uygulamaları, plaka tanıma sistemleri ve dijital kiosklar aracılığıyla gerçekleştiriliyor.” dedi.

Daha Hızlı ve Kolay Dolum Süreci

Randevu sistemi, müşterilerin saatler öncesinden rafineriye gelip beklemeye gerek kalmadan, zamanlarını verimli kullanmalarını sağlıyor. Temassız satış uygulaması ise tanker sürücülerinin dijital kiosklar üzerinden işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde tamamlamalarını sağlıyor. Bu sayede sürücülerin bekleme süresi ortadan kalkıyor ve dolum işlemleri daha hızlı ve verimli hale geliyor.

Geleceğe Yönelik Yatırımlar

Tüpraş, Kara Dolum Dijital Müşteri Deneyimi Projesi ile tüm rafinerilerinde standart bir satış-dolum yönetim sistemi oluşturarak 7/24 sürdürülebilir ve entegre bir altyapı sağladı. Bu proje, rafinaj sektöründe bir ilk olma niteliği taşıyor ve önümüzdeki dönem vagon, boru hattı ve deniz dolum süreçlerine entegre edilerek yaygınlaştırılması planlanıyor. Tüpraş, dijitalleşme yatırımları ile sektörde öncü olmayı ve müşteri deneyimini daha da iyileştirmeyi hedefliyor.

Tüpraş’ın tüm rafinerilerinde %100 dijital dolum sistemi devreye alması, sektörde bir ilki temsil ediyor ve dijitalleşmenin enerji sektöründe dönüştürücü gücünü gözler önüne seriyor. Bu yenilikçi proje, müşteri memnuniyetini artırırken, operasyonel verimliliği ve sürdürülebilirliği de yükseltiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir