USD35,96
%-0.04
EURO37,17
%0.26
JPY0,232000
%-0.0043
RUB0,361100
%0.11
GBP44,68
%0.12
EURO/USD1,03
%0.31
BIST9.879,31
%1.07
GR. ALTIN3.261,01
%0.09
BTC99.442,07
%-1.87
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İstanbul’da kar yağışı etkili olacak: Sabiha Gökçen’de uçuşlar iptal ediliyor

İstanbul’da kar yağışı etkili olacak: Sabiha Gökçen’de uçuşlar iptal ediliyor

Meteoroloji ve AKOM'dan uyarı: İstanbul'da kar yağışı ulaşımı aksatacak. Uçuş iptalleri ve tedbir çağrıları gündemde.

İstanbul'da kar yağışı etkili olacak: Sabiha Gökçen'de uçuşlar iptal ediliyor
İstanbul'da kar yağışı etkili olacak: Sabiha Gökçen'de uçuşlar iptal ediliyor

Meteoroloji ve AKOM’un uyarıları doğrultusunda İstanbul’da bu hafta kar yağışı etkili olacak. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçuş iptalleri başladı.

Meteorolojiden İstanbul için yoğun kar yağışı uyarısı

Meteoroloji ve AKOM, İstanbul genelinde bu hafta kar yağışının etkili olacağını duyurdu. Özellikle ulaşımda aksamalara neden olması beklenen kar yağışı için vatandaşlar uyarıldı. Soğuk hava dalgası, Çarşamba ve Perşembe günleri kar ve karla karışık yağmur şeklinde kendini gösterecek.

İstanbul'da kar yağışı etkili olacak: Sabiha Gökçen'de uçuşlar iptal ediliyor

Sabiha Gökçen’de uçuş iptalleri başladı

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yapılan açıklamaya göre, 5 Şubat Çarşamba ve 6 Şubat Perşembe günlerinde uçuşların yüzde 10’u iptal edilecek. Yolcuların uçuş durumlarını hava yolu şirketlerinin internet sitelerinden ve çağrı merkezlerinden kontrol etmeleri tavsiye edildi.

İstanbul’da sıcaklıklar düşüşe geçiyor

Haftalık tahminlere göre, İstanbul’da sıcaklıklar Sibirya kaynaklı soğuk hava dalgasının etkisiyle hızla düşecek. 4 Şubat akşam saatlerinden itibaren sıcaklıkların 6-8 derece birden düşmesi bekleniyor. Çarşamba ve Perşembe günlerinde sıcaklıkların 1-3 derece arasında seyredeceği açıklandı.

Vatandaşlara don ve buzlanma uyarısı

AKOM, yüksek kesimlerde don ve buzlanma olaylarının yaşanabileceği konusunda vatandaşları uyardı. Sürücülerin özellikle buzlanmaya karşı dikkatli olmaları istendi. Ayrıca, bağıl nem oranının yüzde 65 ile 90 arasında değişeceği ve rüzgarın akşam saatlerinde sert poyraz şeklinde eseceği belirtildi.

İstanbul’da beklenen kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle vatandaşların tedbirli olmaları önemle vurgulanıyor. Ulaşım aksaklıklarına karşı hazırlıklı olunması gerektiği ifade ediliyor.

Bu makaleyi beğendiyseniz, bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir