Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ocak enflasyon verilerindeki dönemsel artışa rağmen yıllık bazda önemli düşüş yaşandığını belirtti. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, enflasyon hedefleri doğrultusunda alınan tedbirlerin etkisini vurguladı.
Ocak Ayında Yıllık Enflasyon Yüzde 42,1’e Geriledi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ocak ayı enflasyon verilerini değerlendirdi. Şimşek, yıllık enflasyonun geçen yıla göre 23 puan azalarak yüzde 42,1 seviyesine gerilediğini ifade etti. Bu oran, son dört yılın en düşük Ocak ayı enflasyon verisi olarak dikkat çekti.
Temel Mallarda ve Hizmetlerde Önemli Gerileme
Bakan Şimşek, temel mallardaki yıllık enflasyonun yüzde 24’e gerileyerek son 38 ayın en düşük seviyesine ulaştığını belirtti. Hizmet enflasyonunun ise geçen yıla göre 27 puan azalarak yüzde 62,9 seviyesine düştüğünü açıkladı. Bu rakamlar, uygulanan ekonomik politikaların etkisini göstermesi açısından önemli bir gösterge olarak değerlendirildi.
Dönemsel Etkilerle Aylık Enflasyonda Artış Yaşandı
Şimşek, dönemsel etkiler nedeniyle Ocak ayında aylık enflasyonda artış yaşandığını ancak bu durumun programın diğer adımlarıyla dengeleneceğini söyledi. Yönetilen ve yönlendirilen fiyatların, bütçe imkânları dâhilinde enflasyon hedefiyle uyumlu şekilde belirlendiğini ifade etti.
Enflasyondaki Düşüş Devam Edecek
Bakan Şimşek, maliye politikasındaki duruş, talepteki dengelenme ve arz yönlü adımlar sayesinde enflasyondaki düşüşün devam edeceğini belirtti. Şimşek, bu sürecin kararlılıkla sürdürüleceğini ve enflasyon hedefleri doğrultusunda gerekli adımların atılacağını vurguladı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ocak ayı enflasyon verilerinde yaşanan olumlu gelişmelerin devam edeceğini ifade etti. Maliye politikalarının etkisiyle enflasyon hedeflerine ulaşılacağına dair kararlı mesajlar verdi.