USD35,97
%0.1
EURO37,38
%0.07
JPY0,235000
%0.0069
RUB0,357500
%0.09
GBP44,90
%-0.08
EURO/USD1,04
%-0.03
BIST9.807,10
%0
GR. ALTIN3.297,32
%0.33
BTC98.010,82
%0.26
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Uzungöl’de 63 turizm işletmesi kapatıldı: İşte detaylar

Uzungöl’de 63 turizm işletmesi kapatıldı: İşte detaylar

Trabzon'un gözde turizm noktası Uzungöl'de 63 işletme, tespit edilen eksiklikler nedeniyle faaliyetlerini durdurdu.

Uzungöl'de 63 turizm işletmesi kapatıldı: İşte detaylar
Uzungöl'de 63 turizm işletmesi kapatıldı: İşte detaylar

Trabzon’un Çaykara ilçesindeki Uzungöl’de, turizm işletmelerine yönelik yapılan denetimlerde 63 işletme kapatıldı. İşte detaylar.

Denetimlerde eksiklikler tespit edildi

Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl, turistlerin sıkça ziyaret ettiği bir destinasyon olarak biliniyor. Ancak yapılan denetimlerde, bazı turizm işletmelerinde ciddi eksiklikler tespit edildi. Bu eksiklikler arasında turizm işletme belgelerinin olmayışı ve evrakların eksikliği yer alıyor.

Uzungöl'de 63 turizm işletmesi kapatıldı: İşte detaylar

63 işletme kapatıldı, denetimler sürecek

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, yapılan denetimlerin ardından 63 işletmenin faaliyetlerine son verildiğini açıkladı. Başkan Tok, eksikleri bulunan diğer işletmelerin de kapatılacağını belirterek, kış sezonu sonuna kadar eksiklerin tamamlanmasını beklediklerini ifade etti.

Uzungöl’de daha kaliteli turizm hedefleniyor

Başkan Tok, alınan kararların Uzungöl’deki turizm hizmetlerinin daha güvenli ve kaliteli hale getirilmesi amacı taşıdığını söyledi. Yapılan düzenlemelerle bölgenin uzun vadede daha sürdürülebilir bir turizm merkezi haline gelmesi hedefleniyor.

Uzungöl’deki turizm işletmelerine yönelik denetimler, bölgenin turizm potansiyelini artırmak ve daha güvenli bir hizmet sunmak adına devam edecek.

Bu makaleyi beğendiyseniz, bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir