USD35,93
%0
EURO37,49
%0.37
JPY0,235700
%0.0103
RUB0,364700
%2.19
GBP45,06
%0.32
EURO/USD1,04
%0.37
BIST9.809,17
%0.02
GR. ALTIN3.318,63
%0.98
BTC97.938,56
%0.18
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. DAP Gayrimenkul Geliştirme hisselerine bir ay süreyle kredili işlem yasağı getirildi

DAP Gayrimenkul Geliştirme hisselerine bir ay süreyle kredili işlem yasağı getirildi

SPK kararıyla DAP Gayrimenkul Geliştirme hisselerine 4 Mart tarihine kadar kredili işlem yasağı uygulanacak.

DAP Gayrimenkul Geliştirme hisselerine bir ay süreyle kredili işlem yasağı getirildi
DAP Gayrimenkul Geliştirme hisselerine bir ay süreyle kredili işlem yasağı getirildi

İstanbul, DAP Gayrimenkul Geliştirme AŞ hisselerine yönelik önemli bir karar aldı. SPK’nın Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi çerçevesinde hisselere kredili işlem yasağı getirildi.

‘dan kritik açıklama

Borsa İstanbul, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararı doğrultusunda yeni bir tedbiri Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, DAP Gayrimenkul Geliştirme AŞ hisseleri Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında değerlendirmeye alındı.DAP Gayrimenkul Geliştirme hisselerine bir ay süreyle kredili işlem yasağı getirildi

Tedbirin uygulanacağı tarih aralığı

SPK’nın aldığı karara göre, DAP Gayrimenkul Geliştirme AŞ hisseleri 5 Şubat 2025’ten itibaren işlem görmeye başlayacak. Bu hisselerde kredili işlem yasağı, 4 Mart 2025 tarihine kadar sürecek.

Açığa satış işlemleri de durduruldu

Açıklamada, hisselerin yalnızca kredili işlemlerden değil, aynı zamanda açığa satış işlemlerinden de muaf tutulacağı belirtildi. Bu tedbirin amacı, hisse fiyatlarında görülebilecek oynaklıkları sınırlamak ve yatırımcıları korumak olarak ifade edildi.

SPK’nın aldığı bu karar, piyasalarda yaşanabilecek ani hareketlerin önüne geçmeyi ve yatırımcı güvenliğini artırmayı hedefliyor. DAP Gayrimenkul Geliştirme hisseleri, belirtilen süre boyunca kredili işlem ve açığa satış işlemlerine kapalı olacak.

Bu makaleyi beğendiyseniz, bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir