USD35,95
%0.06
EURO37,38
%0.07
JPY0,235000
%0.0069
RUB0,357200
%0.07
GBP44,90
%-0.04
EURO/USD1,04
%0.02
BIST9.807,10
%0
GR. ALTIN3.307,62
%0.65
BTC97.790,24
%0.03
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TÜRSAB’ın sağlık turizmi çalıştayı sektöre yeni bir yol haritası sundu

TÜRSAB’ın sağlık turizmi çalıştayı sektöre yeni bir yol haritası sundu

TÜRSAB, sağlık turizmi çalıştayında kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirerek sektörel sorunları ele aldı.

TÜRSAB'ın sağlık turizmi çalıştayı sektöre yeni bir yol haritası sundu
TÜRSAB'ın sağlık turizmi çalıştayı sektöre yeni bir yol haritası sundu

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), sağlık turizmi alanında yaşanan sorunları ve çözüm yollarını tartışmak için bir çalıştay düzenledi. Çalıştaya kamu ve özel sektörden birçok üst düzey isim katıldı.

Sağlık turizmine dair sektörel sorunlar masaya yatırıldı

TÜRSAB, sağlık turizmi alanındaki gelişmeleri üyelerine aktarmak ve sektörel sorunları çözüm yollarıyla ele almak amacıyla 14 farklı şehirde “Sağlık Turizmi Çalıştayı” düzenledi. Çalıştayda, Sağlık Bakanlığı, Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan üst düzey yetkililer ile 120’den fazla seyahat acentesi temsilcisi bir araya geldi.TÜRSAB'ın sağlık turizmi çalıştayı sektöre yeni bir yol haritası sundu

Sektörün gelir potansiyeli artırılabilir

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye’nin sağlık turizminde büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, geçtiğimiz yıl 1,5 milyon kişinin sağlık turizmi için Türkiye’ye geldiğini ve bu alandan 3 milyar gelir elde edildiğini dile getirdi. Ancak bu rakamın artırılabileceğini ifade eden Bağlıkaya, sağlık turizmindeki kişi başı gelir ortalamasının da yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Kamu ve özel sektör iş birliği vurgusu

Firuz Bağlıkaya, sağlık turizmi alanında kamu ve özel sektörün iş birliğiyle daha büyük bir başarı yakalanabileceğini belirtti. Bağlıkaya, merdiven altı uygulamaların sektörde fiyatları düşürdüğüne dikkat çekerek, bu tür sorunların çözümü için kamu ve sektör temsilcilerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Destek ve düzenleme ihtiyacı öne çıktı

Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Ali Alperen Kaçar, sağlık turizminin bir hizmet ihracatı olarak değerlendirildiğini ve bu alana büyük önem verdiklerini belirtti. Sağlık kuruluşları ve seyahat acentelerine eşit oranda destek sağladıklarını ifade eden Kaçar, sürdürülebilirlik için markalaşmanın önemine dikkat çekti.

Hukuki altyapı eksiklikleri giderilmeli

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Grup Başkanı Mehmet Fatih Özmen, sağlık turizmi hizmetlerinde hukuki altyapının yetersiz olduğunu belirterek, bu alanda düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi. Özmen, özellikle cezai ve idari sorumlulukların netleştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Reklam düzenlemeleri gündeme geldi

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Eray Yaz, sağlık turizmi alanında yönlendirici reklamların yapılmaması gerektiğini ifade etti. Yaz, halk sağlığının ön planda tutulması gerektiğini belirterek, bu konuda sınırların çizileceğini dile getirdi.

TÜRSAB tarafından düzenlenen Sağlık Turizmi Çalıştayı, sektördeki sorunların çözümü ve daha güçlü bir geleceğin inşası için önemli bir adım oldu. Katılımcılar, sağlık turizminin potansiyelinin artırılması ve sektörel iş birliğinin geliştirilmesi gerektiği konusunda hemfikir oldular.

Bu makaleyi beğendiyseniz, bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir