USD34,24
EURO37,08
JPY0,226200
RUB0,354100
GBP44,48
EURO/USD1,08
BIST8.867,17
GR. ALTIN3.014,15
BTC67.017,51
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Turkcell ve TEKNOFEST: 191 Takım Yarıştı, 120 Bin TL Ödül Kazandı!

Turkcell ve TEKNOFEST: 191 Takım Yarıştı, 120 Bin TL Ödül Kazandı!

Turkcell ve TEKNOFEST: 191 Takım Yarıştı, 120 Bin TL Ödül Kazandı!
Turkcell ve TEKNOFEST: 191 Takım Yarıştı, 120 Bin TL Ödül Kazandı!
service

Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’in bu yılki organizasyonunda, Turkcell’in öncülüğünde düzenlenen Akıllı Wi-Fi Kapsama Yarışması’nın finali Antalya’da gerçekleşti. Yarışma, ev ve ofis gibi iç mekanlarda internet kullanıcılarının kapsama verimliliğini artırmak için yenilikçi çözümler sunmayı hedefliyor.

Akıllı Wi-Fi Kapsama Yarışması: Yeni Bir Teknoloji Yarışı

Turkcell ve TEKNOFEST işbirliğinde düzenlenen Akıllı Wi-Fi Kapsama Yarışması, Şubat ayında başlayan ve 66 üniversiteden 191 ekibin başvurduğu bir yarışmaydı. Ön başvuru aşamasını geçen 17 takım, final etabına kadar mücadele etti. Finalist takımlar, ev ve ofis gibi kapalı mekanlarda Wi-Fi kapsamasının en üst düzeye çıkarılması için yenilikçi çözümler geliştirmek için yarıştı.

Turkcell ve TEKNOFEST: 191 Takım Yarıştı, 120 Bin TL Ödül Kazandı!

Dr. Ali Taha Koç: Yerli Teknolojilerin Desteklenmesi

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, yarışma için organize edilen bir ev ortamında finalist ekiplerle bir araya geldi. Koç, kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve Wi-Fi kapsama sorununa çözüm bulmak için bu yarışmanın önemini vurguladı. Betonarme binalarda Wi-Fi sinyalinin zayıflamasının neden olduğu problemlere dikkat çekerek, yarışmanın inovasyon ve patentli ürünler için bir fırsat olduğunu belirtti.

Yarışmanın Finali: Gerçek Bir Ev Ortamında

Yarışmanın finali, ev ortamında gerçekleştirildi. Finalist takımlar, geliştirdikleri algoritmaları kullanarak, Türkiye’deki ortalama hane yapısına uygun olarak seçilen bir evde modem için en ideal konumu belirlemeye çalıştı. Wi-Fi kapsama gücü, ev içinde belirli test noktalarında yapılan sinyal gücü ölçümleriyle tespit edildi.

Akıllı Wi-Fi Kapsama Yarışması Ödülleri

Yarışmada kazanan takımlar, TEKNOFEST tarafından açıklandı. En Özgün Yazılım Ödülü, ODTÜ ve Bilkent Üniversitesi öğrencilerinden oluşan ‘Wave Wireless Avengers’ takımına verildi. ‘Vektör’ takımı En İyi Sunum Ödülü’nü, ‘Dronos Link’ takımı ise En İyi Takım Ruhu Ödülü’nü kazandı. Birincilik ödülü Uludağ Üniversitesi’nden ‘Connect IT’ takımına, ikincilik ödülü Abdullah Gül Üniversitesi’nden ‘AGUtech’ takımına, üçüncülük ödülü ise Konya Teknik Üniversitesi’nden ‘EfsunTek’ takımına verildi.

Akıllı Wi-Fi Kapsama Yarışması’nda ilk üçe giren takımların ödülleri, 2-6 Ekim 2024 tarihleri arasında Adana’da gerçekleşecek TEKNOFEST 2024’te düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek. Yarışmada şampiyon takıma 120 bin TL, ikinci olan ekibe 100 bin TL, üçüncü olan ekibe ise 90 bin TL ödül verilecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir