Brookfield, Fransa’da yapay zeka altyapısına büyük bir yatırım planı açıkladı. Bu yatırım, ülkenin teknoloji geleceğini şekillendirebilir.
Yatırım Planı Paris’te Duyuruldu
New York merkezli Brookfield, yatırım planını Paris’te düzenlenen Yapay Zeka Eylem Zirvesi’nde açıkladı. Zirveye Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da katıldı.
Veri Merkezlerine 15 Milyar Euro Ayrılacak
Şirket, Fransa merkezli Data4 firması üzerinden 15 milyar euroyu veri merkezleri ve altyapı geliştirmelerine ayırmayı hedefliyor. Bu yatırım, yapay zeka teknolojilerinin temel ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.
Veri Merkezi Kapasitesi Üçe Katlanacak
Data4, halihazırda veri merkezi kapasitesini 500 megavatın üzerine çıkarmak için çalışıyor. Şirket, 2030 yılına kadar bu kapasiteyi üç katına çıkarmayı hedefliyor.
Brookfield’in bu yatırımı, Fransa’nın yapay zeka alanındaki küresel rekabet gücünü artırabilir. Ülke, teknoloji inovasyonunda önemli bir merkez haline gelebilir.