USD34,27
EURO37,10
JPY0,226000
RUB0,352800
GBP44,55
EURO/USD1,08
BIST8.853,72
GR. ALTIN3.013,08
BTC67.154,80
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Almanya Ekonomisi 2023’te Durgunlukta: Toparlanma Beklentisi Yok

Almanya Ekonomisi 2023’te Durgunlukta: Toparlanma Beklentisi Yok

Almanya Ekonomisi 2023'te Durgunlukta: Toparlanma Beklentisi Yok
Almanya Ekonomisi 2023'te Durgunlukta: Toparlanma Beklentisi Yok
service

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanlığı’nın son raporuna göre, Alman ekonomisi üçüncü çeyrekte de durgunluğa devam ediyor. Azalan sipariş defterleri ve genel olarak zayıf sipariş durumu ihracat odaklı sanayiyi olumsuz etkiliyor. Enflasyonun düşmesine ve reel ücretlerin artmasına rağmen, tüketici güveninde bir iyileşme görülmüyor. Rapora göre, yıl sonuna kadar ekonomik toparlanma beklenmiyor.

Durgunluk Devam Ediyor

Almanya ekonomisi üçüncü çeyrekte de durgunluğa devam ediyor. Azalan sipariş defterleri ve genel olarak zayıf sipariş durumu ihracat odaklı sanayiyi olumsuz etkiliyor. Enflasyonun düşmesine ve reel ücretlerin artmasına rağmen, tüketici güveninde bir iyileşme görülmüyor. Rapora göre, yıl sonuna kadar ekonomik toparlanma beklenmiyor.

Almanya Ekonomisi 2023'te Durgunlukta: Toparlanma Beklentisi Yok

Tüketici Güveninde Düşüş

Enflasyonun düşmesi ve reel ücretlerin artması ile satın alma gücünde bir artış olsa da, tüketici güveninde bir iyileşme görülmüyor. Avrupa Futbol Şampiyonası’nın da tüketime kayda değer bir ivme kazandırmadığı belirtiliyor. Tüketicilerin istihdamla ilgili endişelerinin artması, satın alma gücündeki artışı dengeliyor.

Almanya Ekonomisi 2023'te Durgunlukta: Toparlanma Beklentisi Yok

Almanya Ekonomisi 2023’te Durgunlukta

Almanya ekonomisi 2023’te durgunlukta. Yıl sonuna kadar ekonomik toparlanma beklenmiyor. Azalan sipariş defterleri, zayıf sipariş durumu ve tüketici güvenindeki düşüş, Alman ekonomisinin karşılaştığı önemli zorluklar arasında yer alıyor.

Almanya’da ekonomik toparlanma beklentisi yok. Düşen siparişler, zayıf sanayi ve tüketici güvenindeki düşüş, Alman ekonomisinin 2023’te de durgunluk içinde kalacağı anlamına geliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir