USD34,27
EURO37,10
JPY0,226000
RUB0,352800
GBP44,55
EURO/USD1,08
BIST8.853,72
GR. ALTIN3.013,08
BTC67.154,80
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Samsung, 17 Milyar Dolarlık Ar-Ge Yatırımıyla Mobil Yapay Zeka Devrimi Başlatıyor

Samsung, 17 Milyar Dolarlık Ar-Ge Yatırımıyla Mobil Yapay Zeka Devrimi Başlatıyor

Samsung, 17 Milyar Dolarlık Ar-Ge Yatırımıyla Mobil Yapay Zeka Devrimi Başlatıyor
Samsung, 17 Milyar Dolarlık Ar-Ge Yatırımıyla Mobil Yapay Zeka Devrimi Başlatıyor
service

Samsung, 17 milyar dolarlık yıllık Ar-Ge yatırımıyla mobil yapay zeka alanında öncülük ediyor. Dünyanın dört bir yanındaki 41 Ar-Ge ve 7 tasarım merkezinde inovasyon odaklı çalışmalar yürüten şirket, 2024 başında Galaxy S24 Serisi’nin tanıtımıyla mobilde yapay zeka çağını ilan etti.

Mobil Yapay Zeka Çağı Başlıyor

Samsung, yapay zekanın gücünü mobil deneyime taşıyarak tüketici deneyimini her yeni ürün serisiyle iyileştirmeye odaklanıyor. Şirket, bu hedef doğrultusunda her yıl ortalama 17 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımına devam ediyor. Yapay zekanın günlük hayatımızdaki yerini giderek artırması ve kullanım alanlarının genişlemesiyle birlikte, yarı iletken çiplere olan ihtiyaç da hızla artıyor.

Samsung, 17 Milyar Dolarlık Ar-Ge Yatırımıyla Mobil Yapay Zeka Devrimi Başlatıyor

Yarı İletken Üretime Ciddi Yatırımlar

Bu ihtiyacın ve gerçeğin farkında olan Samsung Electronics, yarı iletken üretimine büyük yatırımlar yapıyor. Dünyanın en fazla Ar-Ge harcaması yapan şirketlerinden biri olan Samsung, 75 bin çalışanı ile küresel Ar-Ge birimlerini yönetiyor. Ayrıca, 6 bin 248 patent ile ABD’de en fazla patente sahip şirket olarak ilk sırada yer alıyor.

Galaxy AI ile Mobil Cihazlarda Yerleşik Yapay Zeka

Samsung, kullanıcılar, toplum ve gezegen için yeni deneyimlerin, olanakların ve yeniliklerin kapılarını aralayacak güçlü potansiyeline inandığı yapay zeka yatırımlarını her zaman kullanıcı deneyimini güçlendirmeye odaklıyor. Galaxy AI ile mobil cihazlara yerleşik yapay zekayı getiren ilk marka olan Samsung, cihazda yerleşik olarak sunulan yapay zeka ile daha kişiselleştirilmiş cihaz deneyimleri sunuyor.

Samsung Gauss: ChatGPT’ye Alternatif Bir Yapay Zeka Modeli

Samsung, 2023 yılında gerçekleştirdiği Samsung AI Forum’unda üretken ChatGPT alternatifi yapay zeka modeli Samsung Gauss’u tanıttı. Samsung Gauss Language, Samsung Gauss Code ve Samsung Gauss Image’den oluşan model, insan dilini anlayabiliyor ve ChatGPT benzeri sorulara cevap verebiliyor.

Yapay Zeka ile Dönüşen Kullanıcı Deneyimleri

Samsung, yapay zeka yatırımlarıyla kullanıcı deneyimlerini dönüştürmeye devam ediyor ve yapay zekanın sunduğu yeni fırsatları herkes için erişilebilir kılmayı hedefliyor. Galaxy AI’dan akıllı ev çözümlerine kadar çeşitli platformlarında yapay zeka teknolojisi, kullanıcılara kişiselleştirilmiş, basit ve etkili deneyimler sunuyor.

Samsung, mobil cihazlardan yarı iletkenlere kadar her alanda yapay zekanın sınırlarını genişleterek inovasyon gücünü kullanıcılarına yansıtıyor. 17 milyar dolarlık yıllık Ar-Ge yatırımıyla mobil yapay zeka devrimini başlatan Samsung, gelecekte de bu alanda öncü rol oynamaya devam edecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir