USD34,27
EURO37,07
JPY0,226300
RUB0,357700
GBP44,37
EURO/USD1,08
BIST8.714,69
GR. ALTIN3.003,22
BTC67.382,64
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Gaming İstanbul 2024: 1,8 Milyar Dolarlık Oyun Pazarında Dev Buluşma

Gaming İstanbul 2024: 1,8 Milyar Dolarlık Oyun Pazarında Dev Buluşma

Gaming İstanbul 2024: 1,8 Milyar Dolarlık Oyun Pazarında Dev Buluşma
Gaming İstanbul 2024: 1,8 Milyar Dolarlık Oyun Pazarında Dev Buluşma
service

Dünyanın en büyük oyun ve e-spor etkinliklerinden biri olan Gaming İstanbul (GIST), 13 Eylül 2024’te Yenikapı’daki Prof. Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde oyunseverlerle buluştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri Medya A.Ş ile OGEM’in ana sponsorluğunda gerçekleşen etkinlik, 15 Eylül Pazar akşamına kadar oyun turnuvaları, cosplay yarışmaları, e-spor etkinlikleri, oyun firmalarının stantları, yeni oyun lansmanları ve daha birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Türkiye Oyun Pazarı 1,8 Milyar Dolara Ulaşıyor

Gaming İstanbul Kurucu Ortağı Meriç Eryürek, küresel oyun pazarının 2024’te 187.7 milyar dolara ulaşması beklendiğini belirterek, “Geçtiğimiz yıl Türkiye oyun pazarı büyüklüğü 1,4 milyar dolar olarak ölçülmüştü. Bu yıl da küresel pazar büyüklüğüne paralel olarak 1,8 milyar dolar seviyesine yaklaşan bir ölçek öngörüyoruz.” dedi. Eryürek, oyun sektörünün video prodüksiyon, müzik prodüksiyon, etkinlik, donanım, yazılım ve hizmet sektörleri gibi birçok ek sektöre de direkt veya dolaylı etki ettiğini vurgulayarak, “Bu nedenle reel büyüklüğü ölçülen pazar büyüklüğünün iki katı olarak kabul etmek gerekir.” diye ekledi.

Gaming İstanbul 2024: 1,8 Milyar Dolarlık Oyun Pazarında Dev Buluşma

Gaming İstanbul’da Yeni Oyunlar ve E-Spor Heyecanı

Gaming İstanbul’da PC’den konsola, mobil oyunlardan e-spor turnuvalarına kadar pek çok platformdaki oyun ziyaretçilerle buluşuyor. Etkinliğe katılanlar, ödüllü e-spor karşılaşmalarına ve turnuvalara katılabilirken, ünlü internet yayıncılarıyla da bir araya gelerek keyifli vakit geçiriyor. Yerli cosplay yetenekleri ise cosplay yarışmasında boy göstererek ziyaretçilere renkli görüntüler sunuyor. Gaming İstanbul’da ayrıca retro oyun alanı, çocuk oyunları alanı, oyun firmalarının stantları, yeni oyun lansmanları ve daha birçok etkinlik yer alıyor.

Gaming İstanbul 2024: 1,8 Milyar Dolarlık Oyun Pazarında Dev Buluşma

WildRift, Teamfight Tactics ve SteelSwarm: Apocalypse GIST’te

Dünyanın önde gelen oyun geliştiricilerinden Riot Games, mobil MOBA dünyasını sarsan Wild Rift ve Teamfight Tactics için özel bir alan oluşturarak Gaming İstanbul’da oyunseverlerin deneyimine sundu. Diğer yandan Clay Token Games’in geliştirdiği yıkılabilir bir şehirde makine sürülerinin savaştığı yeni nesil MOBA SteelSwarm: Apocalypse ilk kez fiziksel bir etkinlikte ziyaretçilerle buluştu.

Oyun Geliştiricileri Indieway’de Buluşuyor

Gaming İstanbul’un oyun geliştiricilere yönelik resmi etkinliği olan Indieway, oyun profesyonellerini bir araya getirmeye devam ediyor. 15 Eylül’e kadar sürecek olan Indieway’de Focus Interactive Game Scout Frank Meijer, Apprien CEO Arto Käyhkö, Frogames Co-Founder Juan Gabriel, Ubisoft Redlynx Senior Game Designer Isaque Sanches, Google Digital Growth Consultant Qais Haddad, Joygame Chairman Barış Özistek, Clay Token Software Engineer Mehmet Altuner ve Mehmet Kardaş, Hero Concept Co-Founder & Creative Director Serkan Özay, Stillfront Group Senior User Acquisition Manager Şebnem Alpaylı ve Upgrade Entertainment – Founder & Lead Game Designer Meriç Eryürek gibi yerli ve yabancı birçok oyun profesyoneli deneyimlerini paylaşıyor.

Fransız ve Türk Oyun Sektörleri Bir Araya Geliyor

Gaming İstanbul’da Fransız Konsolosluğu ile ortak yürütülen Türk ve Fransız geliştiricilerini buluşturan bir networking gecesi düzenleniyor. İki ülkenin oyun sektöründeki ortaklıkları için önemli bir gelişme olan bu etkinliğe 10 Fransız stüdyosu ve 3 Fransız konuşmacı katılıyor.

Gaming İstanbul: Eğlence ve Heyecan Dolu 3 Gün

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsoru olduğu Gaming İstanbul’da Medya A.Ş, OGEM, Riot Games, TCL, Monster Bilgisayar, Clay Token, Turkpin, Codeo, Unity, Upgrade Entertainment, Nescafe, Intel, Lenovo, Teknosa ve Exvega gibi birçok marka, oyun ve kuruluş bulunuyor. Üç gün boyunca ziyaretçiler çeşitli etkinliklerde TCL, MSI, Bynogame, Exvega ve birçok markanın hediyelerini kazanma şansı buluyor.

Gaming İstanbul, 15 Eylül’e kadar Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde devam ediyor. Saat 10.00’da başlayıp 20.00’da bitecek etkinlik, son gün 15 Eylül, Pazar günü 18.00’a kadar oyunseverlerin ziyaretine açık olacak. Yeni oyunların tanıtıldığı, birbirinden eğlenceli cihazların oyun severlerin beğenisine sunulduğu ve aynı zamanda ödüllü turnuvaların yapıldığı Gaming İstanbul ve oyun geliştirici profesyonellere yönelik etkinliği Indieway ile ilgili tüm bilgilere ve etkinliğin biletlerine www.gamingistanbul.com ve www.biletino.com adreslerinden ulaşılabiliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir