USD34,27
EURO37,10
JPY0,226000
RUB0,352800
GBP44,55
EURO/USD1,08
BIST8.853,72
GR. ALTIN3.013,08
BTC67.154,80
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Yapı Kredi Leasing, 750 MW’lık Yatırımla Güneş Enerjisine Güç Katıyor

Yapı Kredi Leasing, 750 MW’lık Yatırımla Güneş Enerjisine Güç Katıyor

Yapı Kredi Leasing, 750 MW'lık Yatırımla Güneş Enerjisine Güç Katıyor
Yapı Kredi Leasing, 750 MW'lık Yatırımla Güneş Enerjisine Güç Katıyor
service

Yapı Kredi Leasing, Türkiye’de güneş enerjisi pazarının önde gelen oyuncuları Chint Power ve Astronergy ile stratejik bir ortaklığa imza atarak, güneş enerjisi ekipmanlarının finansmanı alanında önemli bir adım attı.

Güneş Enerjisi Projelerine Özel Finansman Desteği

Bu iş birliği, güneş enerjisi projelerine yatırım yapmak isteyenlere özel Yapı Kredi Leasing’in avantajlı finansman paketlerinden yararlanma imkânı sunuyor. Yatırımcılara, Chint Power’ın enerji depolama sistemleri ve inverter çeşitleri ile Astronergy’nin yerli güneş panelleri için proje bazlı finansman sağlanacak.

Yapı Kredi Leasing, 750 MW'lık Yatırımla Güneş Enerjisine Güç Katıyor

Sürdürülebilir Finansman ile Geleceğe Yatırım

İş birliğinin amacı, sektörün öncü isimlerinin bilgi ve deneyimlerini bir araya getirerek, güneş enerjisi alanında yatırımcılara özel sürdürülebilir finansman desteği sağlamak. Chint Power’ın yenilikçi enerji depolama sistemleri ve inverter çeşitleri ile Astronergy’nin yerli güneş panellerine özel çözümler sunulacak.

Yapı Kredi Leasing, 750 MW'lık Yatırımla Güneş Enerjisine Güç Katıyor

750 MW’lık Yatırım ve Avantajlı Finansman Paketleri

Yapı Kredi Leasing, bu iş birliği kapsamında, üstün kaliteli güneş enerjisi ekipmanlarına yatırım yapmak isteyenlere yüzde 100’e varan finansman desteği sunuyor. 84 aya varan vade imkânı, Türk lirası veya döviz kredisi kullanma olanağı, uygun yurt dışı kaynak kullanımı, inverter çeşitlerinde yüzde 1 KDV avantajı ve önceliklendirme gibi avantajlar sunuluyor.

Yüksek Verimlilik ve Rekabetçi Faiz Oranları

Chint Power ve Astronergy iş ortakları, bu iş birliğine özel olarak oluşturulan kampanya kapsamında, ürün ve güneş enerjisi proje finansmanında yıllık euro bazlı yüzde 4,35’ten başlayan rekabetçi faiz oranlarından yararlanabilecekler.

Yapı Kredi Leasing Genel Müdürü Fatih Torun, sürdürülebilirlik anlayışları doğrultusunda yenilenebilir enerji yatırımlarına öncelik verdiklerini ve bu alanda 750 MW’a yakın yenilenebilir enerji yatırımına finansman sağladıklarını belirterek, Chint Power ve Astronergy ile yapılan iş birliğinin bu alanda önemli bir adım olacağını vurguladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir