USD34,25
EURO37,09
JPY0,226300
RUB0,353500
GBP44,54
EURO/USD1,08
BIST8.869,43
GR. ALTIN3.015,30
BTC66.974,31
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Gaming İstanbul’da 1,8 Milyar Dolarlık Oyun Pazarı Büyüklüğü Görüşülüyor

Gaming İstanbul’da 1,8 Milyar Dolarlık Oyun Pazarı Büyüklüğü Görüşülüyor

Gaming İstanbul'da 1,8 Milyar Dolarlık Oyun Pazarı Büyüklüğü Görüşülüyor
Gaming İstanbul'da 1,8 Milyar Dolarlık Oyun Pazarı Büyüklüğü Görüşülüyor
service

Dünyanın en büyük oyun ve e-spor etkinliklerinden biri olan Gaming İstanbul (GIST), 13 Eylül 2024’te İstanbul’da kapılarını açtı. Etkinlikte, Türkiye oyun pazarının 2024 sonunda 1,8 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Gaming İstanbul Kurucu Ortağı Meriç Eryürek, sektörün büyüklüğünün 2024’te 187,7 milyar dolara ulaşması beklenen küresel oyun pazarıyla paralel olarak arttığını belirtti.

Gaming İstanbul: Oyun Severlerin Buluşma Noktası

Gaming İstanbul, 13-15 Eylül tarihleri arasında Yenikapı’daki Prof. Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde oyun severleri bir araya getiriyor. Etkinlikte PC, konsol, mobil oyun ve e-spor turnuvaları gibi çeşitli platformlar yer alıyor. Ayrıca, ödüllü e-spor karşılaşmaları, ünlü yayıncılarla buluşma imkanı, cosplay yarışmaları ve retro oyun alanı gibi etkinlikler de bulunuyor.

Gaming İstanbul'da 1,8 Milyar Dolarlık Oyun Pazarı Büyüklüğü Görüşülüyor

1,8 Milyar Dolarlık Oyun Pazarı Büyüklüğü

Gaming İstanbul Kurucu Ortağı Meriç Eryürek, Türkiye oyun pazarının 2024 sonunda 1,8 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini belirtti. Eryürek, sektör büyüklüğünün küresel pazara paralel olarak arttığını, ancak oyun sektörünün video prodüksiyon, müzik prodüksiyon, etkinlik, donanım, yazılım ve hizmet sektörleri gibi birçok sektörü etkilediğini de vurguladı. Bu nedenle, sektörün gerçek büyüklüğünün ölçülen pazar büyüklüğünün iki katı olduğunu düşünüyor.

Gaming İstanbul'da 1,8 Milyar Dolarlık Oyun Pazarı Büyüklüğü Görüşülüyor

Yeni Oyunlar ve Oyun Geliştiriciler

Gaming İstanbul’da dünyanın önde gelen oyun geliştiricileri de yer alıyor. Riot Games, mobil MOBA oyunları Wild Rift ve Teamfight Tactics için özel bir alan oluşturdu. Clay Token Games’in geliştirdiği yeni nesil MOBA oyunu SteelSwarm: Apocalypse de etkinlikte ilk kez fiziksel olarak sergilendi. Oyun geliştiriciler için düzenlenen Indieway etkinliğinde ise birçok oyun profesyoneli deneyimlerini paylaştı.

Fransız ve Türk Oyun Sektörleri Bir Araya Geliyor

Gaming İstanbul’da Fransız Konsolosluğu ile ortak olarak Türk ve Fransız geliştiricileri buluşturan bir networking gecesi düzenlenecek. Bu etkinlik, iki ülke arasındaki oyun sektörü ortaklıklarını güçlendirmeyi amaçlıyor.

Gaming İstanbul, 15 Eylül’e kadar sürecek. Etkinlik, saat 10.00’da başlayıp 20.00’da sona eriyor, ancak son gün 18.00’a kadar açık olacak. Gaming İstanbul ve Indieway etkinliği ile ilgili detaylı bilgiye www.gamingistanbul.com ve www.biletino.com adreslerinden ulaşabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir