USD34,10
EURO38,09
JPY0,238400
RUB0,369600
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.875,16
BTC63.253,73
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. 41 Şirket 2024’te Temettü Dağıtacak: Yatırımcılar İçin Önemli Bilgiler

41 Şirket 2024’te Temettü Dağıtacak: Yatırımcılar İçin Önemli Bilgiler

41 Şirket 2024'te Temettü Dağıtacak: Yatırımcılar İçin Önemli Bilgiler
41 Şirket 2024'te Temettü Dağıtacak: Yatırımcılar İçin Önemli Bilgiler
service

2024 yılında, karlarını hissedarlarıyla paylaşarak nakit temettü ödemesi yapma kararı alan 41 şirket bulunuyor. Bu şirketler arasında TÜPRAŞ, Aselsan ve Bim gibi devler de yer alıyor. Yatırımcılar, temettü dağıtım tarihleri ve miktarları hakkında bilgi sahibi olmak için bu yazıyı dikkatlice okumalı.

Halka Açık Şirket Haberleri

Geçtiğimiz yıl elde ettikleri kârları hissedarları ile paylaşarak nakit temettü ödemesi yapma kararı alan şirketlerin temettü dağıtma süreçleri devam ediyor. 2024 yılının kalan bölümünde aralarında TÜPRAŞ – Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TUPRS), Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ASELS), Bim Birleşik Mağazalar A.Ş. (BIMAS) gibi devlerin de yer aldığı tam 41 şirket yatırımcılarına temettü dağıtacak. Not: Temettü verimleri, temettü kararının açıklandığı gün oluşan son fiyat ve brüt temettü üzerinden hesaplanmıştır. Temettü ödemelerini taksitle yapacak olan şirketler için temettü verimi hesabı, toplam temettü tutarı üzerinden yapılmıştır.

41 Şirket 2024'te Temettü Dağıtacak: Yatırımcılar İçin Önemli Bilgiler

2024 Temettü Verecek Hisseler

Aşağıdaki tabloda, 2024 yılında temettü dağıtacağı açıklanan şirketlerin listesi, hisse başı temettü tutarı (brüt ve net), temettü tarihi ve temettü verimi bilgileri yer almaktadır.

41 Şirket 2024’te Temettü Dağıtacak

Adel Kalemcilik Ticaret ve Sanayi A.Ş. (ADEL), TÜPRAŞ – Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TUPRS), Bursa Çimento Fabrikası A.Ş. (BUCIM), Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (ZRGYO), EYG Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (EYGYO), Ayen Enerji A.Ş. (AYEN), Şok Marketler Ticaret A.Ş. (SOKM), Escar Turizm Taşımacılık Ticaret A.Ş. (ESCAR), Maçkolik İnternet Hizmetleri Ticaret A.Ş. (MACKO), Boğaziçi Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BOBET), Ebebek Mağazacılık A.Ş. (EBEBK), Sanifoam Sünger Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SANFM), Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş (OBAMS), GÜR-SEL Turizm Taşımacılık ve Servis Ticaret A.Ş. (GRSEL), Lider Turizm A.Ş. (LIDER), Berkosan Yalıtım ve Tecrit Maddeleri Üretim ve Ticaret A.Ş. (BRKSN), Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (MSGYO), Meditera Tıbbi Malzeme Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MEDTR), Osmanlı Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (OSMEN), Bim Birleşik Mağazalar A.Ş. (BIMAS), Doğanlar Mobilya Grubu İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (DGNMO), Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ASELS), Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. (TCELL), Forte Bilgi İletişim Teknolojileri ve Savunma Sanayi A.Ş. (FORTE), Graınturk Tarım A.Ş. (GRTRK), Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (PAGYO), Global Yatırım Holding A.Ş. (GLYHO), Flap Kongre Toplantı Hizmetleri Otomotiv ve Turizm A.Ş. (FLAP), Göltaş Göller Bölgesi Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (GOLTS), Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (AGYO), SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri A.Ş. (SDTTR), Bülbüloğlu Vinç Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BVSAN), Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (PSGYO), Sun Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SUNTK), Doğu Aras Enerji Yatırımları A.Ş. (ARASE), Göknur Gıda Maddeleri Enerji İmalat İthalat İhracat Ticaret ve Sanayi AŞ (GOKNR), Elite Naturel Organik Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ELITE), Gen İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (GENIL), Altınkılıç Gıda ve Süt San. Tic. A.Ş. (ALKLC), DCT Trading Dış Ticaret A.Ş. (DCTTR) gibi şirketler, yatırımcılarına temettü dağıtımı yapacak.

Temettü Ödemeleri

Şirketler, temettü ödemelerini belirtilen tarihlerde yapacaklar. Ancak, ödeme tarihlerinde değişiklik olması mümkün olabilir. Yatırımcılar, şirketlerin resmi duyurularını takip ederek güncel bilgilerden haberdar olmalı.

Temettü Verimleri

Temettü verimi, bir hissenin temettü ödemesinin hisse fiyatına oranını gösterir. Yüksek temettü verimi, şirketin karının önemli bir kısmını hissedarlarına dağıttığını gösterir. Yatırımcılar, temettü verimlerini değerlendirerek yatırım kararlarını verebilirler.

2024 yılında 41 şirket, yatırımcılarına temettü dağıtımında bulunacak. Yatırımcılar, bu şirketlerin temettü dağıtım tarihleri ve miktarları hakkında bilgi sahibi olarak, portföylerini optimize edebilirler. Temettü dağıtım kararlarının yatırımcılar üzerinde olumlu etkisi olması bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir