USD34,24
EURO37,09
JPY0,225800
RUB0,353200
GBP44,50
EURO/USD1,08
BIST8.904,06
GR. ALTIN3.017,75
BTC67.606,43
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İTO’dan Çalışma Hayatına 12 Kritik Talep: İş Dünyası Ne İstiyor?

İTO’dan Çalışma Hayatına 12 Kritik Talep: İş Dünyası Ne İstiyor?

İTO'dan Çalışma Hayatına 12 Kritik Talep: İş Dünyası Ne İstiyor?
İTO'dan Çalışma Hayatına 12 Kritik Talep: İş Dünyası Ne İstiyor?
service

İstanbul Ticaret Odası (İTO), iş dünyasının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan beklentilerini dile getirdi. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, iş dünyasının beklentilerini açıklayarak kısa çalışma ödeneğinin esnek bir şekilde kullanılmasını istedi.

İTO’dan 12 Kritik Talep

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın konuk olduğu İTO Eylül ayı meclis toplantısında, İstanbul iş dünyasının iş ve çalışma hayatına ilişkin talep ve beklentilerini dile getirdi. Avdagiç, Bakan Işıkhan’ı İTO’nun 800 bin üyesi adına Oda’da konuk ettiklerini belirterek, İTO’nun Türk çalışma hayatının odağında olan bir meslek örgütü olduğunu ve en büyük işveren temsilcisi konumunda bulunduğunu vurguladı.

İTO'dan Çalışma Hayatına 12 Kritik Talep: İş Dünyası Ne İstiyor?

Kısa Çalışma Ödeneği Talebi

Avdagiç, “Kısa çalışma ödeneğinin ekonomik şartlardan dolayı istihdamını koruması gereken firmalar için etkin olarak kullanılması konusunda daha esnek bir yaklaşım beklentisi içinde olduğumuzu belirtmek isterim.” dedi. İTO, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yakın iş birliği içinde olduğunu ve sürekli iletişim halinde olduğunu belirtti.

İTO'dan Çalışma Hayatına 12 Kritik Talep: İş Dünyası Ne İstiyor?

İTO, iş dünyasının beklentilerini dile getirerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan kısa çalışma ödeneği gibi konularda esnek bir yaklaşım talep etti. İTO, Türk çalışma hayatının odağında yer alan bir meslek örgütü olarak, iş dünyasının sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalara devam edeceğini vurguladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir