USD34,11
EURO38,14
JPY0,237900
RUB0,367700
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.933,69
GR. ALTIN2.871,84
BTC63.478,24
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Aptos (APT) ve BlackRock Geleneksel Finansı Değiştirecek mi? Arthur Hayes’in Görüşleri

Aptos (APT) ve BlackRock Geleneksel Finansı Değiştirecek mi? Arthur Hayes’in Görüşleri

Aptos (APT) ve BlackRock Geleneksel Finansı Değiştirecek mi? Arthur Hayes'in Görüşleri
Aptos (APT) ve BlackRock Geleneksel Finansı Değiştirecek mi? Arthur Hayes'in Görüşleri
service

BitMEX’in kurucusu Arthur Hayes, Aptos (APT) ağının geleneksel finans (TradFi) dünyasının birçok sorununu çözebileceğini belirtti. Hayes, Aptos’un geleneksel finans dünyasında devrim yaratabileceğini ve Solana’yı geride bırakabileceğini öne sürdü.

Geleneksel Finansın Aksaklıkları

Seul’de düzenlenen Aptos Experience konferansında konuşan Hayes, geleneksel finans sektöründeki deneyimlerinin bu sektörün ne kadar eski usul ve verimsiz olduğunu gösterdiğini söyledi. Para transferleri, takas gecikmeleri ve hisse teslimatlarındaki anlaşmazlıkların sık yaşandığını vurguladı. Arthur Hayes, “Bir ETF ihraççısı olarak, tüm bu sorunlarla uğraşmak istemezsiniz bu yüzden her şeyi bir Aptos DEX’e taşırsınız. Bir DEX ile 7/24 işlem ve anında takas elde edersiniz. Verilerin sadece hareket ettiği bir dünyada, hisse senedi, tahvil veya menkul kıymet işlemlerinin neden bir veya iki gün sürdüğünü anlamak zor.”

Aptos (APT) ve BlackRock Geleneksel Finansı Değiştirecek mi? Arthur Hayes'in Görüşleri

Aracıların Ortadan Kalkması

Hayes, merkezi olmayan borsaların (DEX) geleneksel finans ürünlerinin alım satımında devrim yaratabileceğini belirtti. Borsaların politikalarını değiştirmeye direnç göstermesinin nedeninin, aracı kurumlar olarak gerçek değerlerinin ortaya çıkmasından korkmaları olduğunu ifade etti. Hayes, Aptos tabanlı bir DEX ile gereksiz zaman kayıplarının ve aracıların ortadan kalkabileceğini savunuyor. BlackRock gibi firmalar için birçok sorunun bu şekilde çözülebileceğini belirtiyor. Arthur Hayes, “Aracıları ortadan kaldırdığınızda, artık brokerlara ihtiyaç kalmaz. Cüzdanı olan herkes broker olabilir. Varlık saklama hizmetlerine de gerek yoktur, çünkü zincirin kendisi saklamayı veya kullanımı kolay bir cüzdanı sağlar. Geleneksel borsalar ve aracı kurumlar, ödeme akışı için kar elde eden firmalar gereksiz hale gelir.”

Aptos (APT) ve BlackRock Geleneksel Finansı Değiştirecek mi? Arthur Hayes'in Görüşleri

Aptos’un Geleceği Hakkında Öngörüler

Son dönemde Hayes, Aptos’un bu piyasa döngüsünde Solana’yı (SOL) geçebileceğini öngördü. Aptos’un önümüzdeki bir ila üç yıl içinde en iyi ikinci Layer-1 blockchain’i olabileceğini ifade etti. Arthur Hayes, “Bu platformda şunu söyleyeceğim ve daha fazla bilgiyi yaz sonunda paylaşacağım. Aptos, Layer-1 oyununda Solana’yı geçecek. Bundan daha fazlasını söylemeyeceğim. Aptos’un bu döngüde Solana’nın ardından ikinci Layer-1 olabileceğini düşünüyorum.”

Hayes’in görüşleri, blockchain teknolojisinin geleneksel finans dünyasında nasıl köklü değişikliklere yol açabileceğini gösteriyor. Aptos gibi platformlar, işlem verimliliğini artırarak ve aracıları ortadan kaldırarak finansal piyasaların işleyişini yeniden tanımlama potansiyeline sahip. Aptos’un geleceği ve geleneksel finans dünyasında nasıl bir etki yaratacağı merakla bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir