USD34,11
EURO38,13
JPY0,238300
RUB0,367800
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.968,12
GR. ALTIN2.861,20
BTC63.295,21
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. 100 Kat Kazanç Elde Eden Trader Binance’i Korkuttu: İçeriden Bilgi mi?

100 Kat Kazanç Elde Eden Trader Binance’i Korkuttu: İçeriden Bilgi mi?

100 Kat Kazanç Elde Eden Trader Binance'i Korkuttu: İçeriden Bilgi mi?
100 Kat Kazanç Elde Eden Trader Binance'i Korkuttu: İçeriden Bilgi mi?
service

100 Kat Kazanç Elde Eden Trader Binance’i Korkuttu: İçeriden Bilgi mi? Binance borsası, listeleme kurallarıyla biliniyor. Ancak bugün ortaya çıkan bir olay, borsanın dikkatini çekti ve ‘insider trading’ suçlamalarını gündeme getirdi. Binance’in listeleme sürecinin gizliliğine ve şeffaflığına yönelik bu son olay, kripto piyasasında spekülasyonları körükleyerek yeni bir tartışma başlattı.

Kripto Yatırımcısı Parasını 100’e Katladı

Listeleme öncesinde, kilit açılışı erteleme kararlarından önce ve daha birçok büyük haber gerçekleşmeden birileri gelecekten haber alıyormuş gibi davranır. Cüzdanını doldurur ve fiyatı yükselten haber geldiğinde satış yapar. Kimi zaman bu cüzdanlar dikkat çeker ve protokollerin, borsaların topa tutulmasına neden olur. Cüzdan adresi 0x6ac ile başlayan bir trader Neiro için bunu yaptı. Bugün Arkham resmi hesabından yapılan paylaşımda şunlar yazıyordu: “Bu trader Neiro’da 16,5 bin doları 1,8 milyon dolara çevirdi. Trader 0x6ac, erken (ihracın ikinci günü) dönemde 5 ETH karşılığında Neiro satın aldı. Bugün Binance’ın listelemesini duyurmasından sonra kazancı rekor seviyeye ulaştı. 8 haftadır elinde tutuyordu ve 100 katın üzerinde kazanç elde etti.”

100 Kat Kazanç Elde Eden Trader Binance'i Korkuttu: İçeriden Bilgi mi?

Binance Listeleme Şartları

Binance eğer bu satın alma listeleme anlaşmasından önce olduysa süreci incelemeye alacaktır. Binance borsasının listelemelerle ilgili en katı kurallarından biri bu ve insider trading, bunun yayılması gibi şeyler listelemenin iptaline kadar giden yaptırımlar içeriyor. Binance’ın Eski CEO’sunun geçmiş açıklamalarından hatırlarsanız bunu teyit eden şeyler söylemişti. Listelemeleri sadece Binance duyurabilir. Binance borsasından önce yapılan listeleme duyuruları gerçekse süreç iptal edilebilir. Sosyal medyadan listeleme için baskı yapan topluluklar kara listeye alınabilir. Sosyal medyadaki listeleme baskısı ilgili altcoin için listelenecekse bile bunun iptaline neden olabilir. Son maddeye dikkat ederseniz falan altcoini Binance listeleyecekmiş diyerek içeriden bilgi verdiğini iddia eden kişilerin ya yalan söylediğini ya da iptal edilecek bir listelemeyi duyurduklarını anlarsınız.

100 Kat Kazanç Elde Eden Trader Binance'i Korkuttu: İçeriden Bilgi mi?

100 Kat Kazanç Elde Eden Trader Binance’i Korkuttu: İçeriden Bilgi mi? Binance, listeleme sürecinin şeffaflığını korumak için sıkı kurallar uyguluyor. Ancak bu olay, piyasada şeffaflık ve güven duygusunu zedeleyebilir. Bu durum, kripto piyasasının nasıl düzenleneceği ve insider trading’e karşı önlemlerin nasıl alınacağı konusunda yeni sorular ortaya koyuyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir