USD34,27
EURO37,10
JPY0,226000
RUB0,352800
GBP44,55
EURO/USD1,08
BIST8.853,72
GR. ALTIN3.013,08
BTC67.154,80
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Fed Faiz Kararı: 50bp İndirim Beklentisi Yükseliyor, Piyasalar Ne Durumda?

Fed Faiz Kararı: 50bp İndirim Beklentisi Yükseliyor, Piyasalar Ne Durumda?

Fed Faiz Kararı: 50bp İndirim Beklentisi Yükseliyor, Piyasalar Ne Durumda?
Fed Faiz Kararı: 50bp İndirim Beklentisi Yükseliyor, Piyasalar Ne Durumda?
service

4 yılın sonunda kripto para piyasaları için de son derece önemli olan Fed faiz kararı, saatler sonra açıklanacak. Fed enflasyondaki düşüşün istikrarı konusunda emin olmak için uzun süredir bekliyordu. Geçtiğimiz ay gelen kötü istihdam verileri bardağı taşıran son damla oldu. Peki Fed faiz kararı öncesinde bilmeniz gerekenler neler?

Fed Faiz Kararı Beklentisi 2024

Henüz karar açıklanmamış olsa da piyasalarda beklenti oluştu. Saatler önce 50bp indirim için beklenti %50 seviyesindeyken, yazı hazırlandığı sırada 50bp indirim ihtimali %67’ye çıktı. 25bp indirim beklentisiyse %33’e geriledi. Yılın son günü için tahminse 100bp indirimle faizlerin 400-425bp seviyesine gerileyeceği yönünde. Ancak bunun da 18 Aralık 2024 karar tarihine kadar değiştiğini göreceksiniz.

Fed Faiz Kararı: 50bp İndirim Beklentisi Yükseliyor, Piyasalar Ne Durumda?

Piyasalar Ne Durumda?

Bitcoin $59,001 fiyatı 58.000 doların altına düştü ve toplantının tedirginliğini yatırımcılara hissettiriyor. Zayıflayan hacimler büyük alış/satış pozisyonlarının ve vadeli işlemlerdeki talep dengesinin grafiği dalgalandırmasına müsait bir ortam oluşturdu. S&P 500 haftanın ilk günü hafifçe yükselirken analistler pek umutlu değil. Yaklaşık 1 saat önce gelen JPMorgan değerlendirmesi önümüzdeki 10 yıl içinde hisse senetlerinde pek bir şey beklenmemesi gerektiğini söylüyor.

Fed Faiz Kararı: 50bp İndirim Beklentisi Yükseliyor, Piyasalar Ne Durumda?

Fed Faiz Kararı: 50bp İndirim Beklentisi Yükseliyor, Piyasalar Ne Durumda?

Fed’in faiz kararı öncesinde Morgan Stanley’den Goldman Sachs ve JPMorgan’a kadar uzmanlar faiz indirimlerinden daha fazlasına odaklanıyor. Bu da ABD ekonomisinin sağlığı. Bankalar yumuşak bir ekonomik inişin marj baskılarını gölgede bırakacağı tahminiyle ortalama üstü performans gösteriyor. Hisse senetleri özelinde iPhone 16 Pro’ya olan talebin beklenenden daha düşük olması nedeniyle Apple zayıfladı. 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi üç baz puan düşerek %3,62’ye geriledi. Dolar Endeksi (DXY) Ocak ayından bu yana en düşük seviyeye yaklaştı. Altın ise rekor noktada.

Fed’in Kararı Risk Piyasaları İçin Ne Anlama Geliyor?

Fed’in 25bp indirim kararı alması güncel beklentiye göre sürpriz olacak ve ekonomiye dair endişeleri muhtemelen tetikleyecek. Parasal genişleme noktasında Fed’in faiz indirimlerinin ötesinde atacağı adımlara dair Çarşamba günü vereceği mesajlar risk piyasaları için destekleyici olabilir. Peki 50bp indirim kararı resesyon endişelerini besler mi? Öte yandan faiz indirim hızının güncelde Fed üyeleri nazarında ne olduğunu göreceğimiz nokta grafiğinin haftanın en önemli şeylerinden biri olduğundan zaten bahsetmiştik. Volatilite son derece güçlü olacak ve yatırımcıların stop seviyelerini, kar alma noktalarını çok daha dikkatli ayarlaması gerektiği saatlere girmiş durumdayız.

Fed’in Kararına Etki Eden Faktörler

Bugün detaylarını paylaştığımız üzere yeni konut başlangıçlarının yüzde 16 oranında düşmesi ve AMB’nin son çeyrekte enflasyonda artış beklentisi Fed’in karar alırken çok daha dikkatli olması gerektiğini hepimize hatırlatıyor.

4 yılın sonunda kripto para piyasaları için de son derece önemli olan Fed faiz kararı, saatler sonra açıklanacak. Fed enflasyondaki düşüşün istikrarı konusunda emin olmak için uzun süredir bekliyordu. Geçtiğimiz ay gelen kötü istihdam verileri bardağı taşıran son damla oldu. Fed’in 18 Eylül’de açıklayacağı faiz kararına saatler kala piyasalar hareketleniyor. 50bp indirim ihtimali yükseliyor, Bitcoin fiyatı düştü, S&P 500 ise hafif bir artış gösterdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir