USD34,10
EURO38,09
JPY0,238400
RUB0,369600
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.875,16
BTC62.927,85
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Cardano, Leios Güncellemesiyle Solana’dan Daha Hızlı Olmayı Hedefliyor: %100 Artış Potansiyeli

Cardano, Leios Güncellemesiyle Solana’dan Daha Hızlı Olmayı Hedefliyor: %100 Artış Potansiyeli

Cardano, Leios Güncellemesiyle Solana'dan Daha Hızlı Olmayı Hedefliyor: 0 Artış Potansiyeli
Cardano, Leios Güncellemesiyle Solana'dan Daha Hızlı Olmayı Hedefliyor: %100 Artış Potansiyeli
service

Cardano, Leios adlı yeni bir konsensüs algoritmasının uygulanmasıyla işlem verimliliğini büyük ölçüde artırmayı planlıyor. Güncelleme planlandığı gibi olursa Blockchain ağının Solana’dan daha hızlı olmasını sağlayabilir. Bu gelişme, Cardano’nun büyüme potansiyelini artırabilir ve ADA’nın değerinde olumlu bir etki yaratabilir.

Merkeziyetsizliği Korurken Ölçeklenebilirliği Artırma Planları

Ouroboros Leios, Cardano Blockchain’ini güçlendiren “Praos” adlı Proof of Stake konsensüs mekanizmalarının mantıksal bir evrimidir. Mevcut altyapı her düğümdeki ağ ve hesaplama kaynaklarını tam olarak kullanamıyor. Leios teknik raporunda şu ifadeler yer alıyor: “Ouroboros Blockchain algoritmasının mevcut varyantları, ulaşabilecekleri verimlilik açısından sınırlıdır… Bunlar, dağıtık algoritma içerisindeki veri ve iletişim bağımlılıklarının doğası gereği sınırlıdır.”

Cardano, Leios Güncellemesiyle Solana'dan Daha Hızlı Olmayı Hedefliyor: 0 Artış Potansiyeli

Leios: Solana’dan Daha Hızlı Bir Cardano

Kısacası, Cardano’nun mevcut Blockchain sistemi olabileceği kadar verimli değil. Leios ile IOHK, mevcut altyapının güvenliğini korurken işlem hızlarını büyük ölçüde artıracak bir konsensüs algoritması oluşturmayı hedefliyor. Leios ayrıca “katmanlı işlem ücretleri” ve “daha hızlı zincir senkronizasyonu” gibi modern özellikler içerecek. Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, Leios’un ağı merkeziyetsizlikten ödün vermeden Solana’dan daha hızlı hale getirebileceğine inanıyor.

Cardano, Leios Güncellemesiyle Solana'dan Daha Hızlı Olmayı Hedefliyor: 0 Artış Potansiyeli

Geliştirme Çalışmaları 2024’ün Son Çeyreğinde Hızlanacak

Charles Hoskinson, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Rust düğümü kullanıcılara yeni farklılaştırıcı özellikler sunmuyor. Leios, merkeziyetsizliği kaybetmeden bizi Solana’dan daha hızlı yapıyor…” dedi. Ancak Hoskinson bu açıklamasına rağmen bazı kullanıcıların eleştirileriyle karşılaştı. Bazı kişiler, Leios’un 2022’de duyurulmasından bu yana gelişme belirtileri görmediklerini belitti. Kullanıcı Rizza şöyle yazdı: “Bildiklerim kadarıyla kimse Leios’u inşa etmiyor; bu öncelikli olmalıydı ve yıllar önce gerçekleşmeliydi. Açık kaynaklı bir makale, hayata geçirilip uygulanmadıkça hiçbir şey ifade etmez.”

Cardano, Leios Güncellemesiyle Solana'dan Daha Hızlı Olmayı Hedefliyor: 0 Artış Potansiyeli

Geliştirme Çalışmaları Hızlanıyor

Hoskinson ise bu iddialara karşılık vererek, geliştirme çalışmalarının 2024’ün son çeyreğinde hızlanacağını belirterek “Görüşürüz yanlış. Leios’un tasarımı üzerinde aktif olarak çalışan, IOG tarafından yönetilen bir prototip ekibi var. Çabalar, Peras CIP’yi bitirdikten sonra önümüzdeki çeyrekte önemli ölçüde artacak.” dedi.

Cardano, Leios Güncellemesiyle Solana'dan Daha Hızlı Olmayı Hedefliyor: 0 Artış Potansiyeli

Leios’un uygulanmasının karmaşıklığına rağmen Hoskinson ve ekibi güncellemenin gerçekleşmesi için birçok şirketin dahil olacağını belirtiyor. Cardano, Leios ile Solana’nın hızını aşmayı başarabilirse, ADA’nın değerinde olumlu bir etki görülebilir. Bu gelişme, Cardano’nun büyüme potansiyelini artırabilir ve ADA’nın değerinde olumlu bir etki yaratabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir