USD34,10
EURO38,09
JPY0,238400
RUB0,369600
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.875,16
BTC62.667,85
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Borsa İstanbul’da Trend Gayrimenkul İçin 1 Ay Kredili İşlem Yasağı

Borsa İstanbul’da Trend Gayrimenkul İçin 1 Ay Kredili İşlem Yasağı

Borsa İstanbul'da Trend Gayrimenkul İçin 1 Ay Kredili İşlem Yasağı
Borsa İstanbul'da Trend Gayrimenkul İçin 1 Ay Kredili İşlem Yasağı
service

Borsa İstanbul, Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (TDGYO) hisselerinde yaşanan aşırı volatilite nedeniyle önemli bir tedbir kararı aldı. 17 Eylül 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında TDGYO payları için kredili işlemlerin geçici olarak durdurulduğu belirtildi.

Trend Gayrimenkul Hisseleri İçin Kredili İşlem Yasağı

Borsa İstanbul’un açıklamasına göre, 18 Eylül 2024 tarihinden itibaren 17 Ekim 2024 tarihine kadar TDGYO hisseleri için kredili işlemler geçici olarak durdurulacak. Bu karar, hisse senedinin fiyatında yaşanan aşırı dalgalanmaların önlenmesi ve piyasanın istikrarının sağlanması amacıyla alınmıştır.

Borsa İstanbul'da Trend Gayrimenkul İçin 1 Ay Kredili İşlem Yasağı

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS)

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS), Sermaye Piyasası Kurulu tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde, hisse senetlerindeki aşırı fiyat hareketlerini kontrol altına almak için kullanılan bir mekanizmadır. VBTS kapsamında alınan tedbirler, hisse senedinin işlem gördüğü pazardaki diğer düzenlemeler veya kararlarla ayrı olarak değerlendirilir. Yani VBTS tedbirleri, diğer işlem kurallarının geçerlilik süresi sona erse bile tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.

Borsa İstanbul'da Trend Gayrimenkul İçin 1 Ay Kredili İşlem Yasağı

Borsa İstanbul’un TDGYO hisseleri için aldığı kredili işlem yasağı, piyasanın istikrarını koruma ve yatırımcıları aşırı volatilite risklerinden koruma amacıyla atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu kararın, hisse senedinin fiyat hareketlerini dengelemeye ve yatırımcı güvenini artırmaya yönelik olumlu etkileri olması bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir