USD34,09
EURO38,07
JPY0,239900
RUB0,370000
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.835,45
BTC62.832,53
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ABD Perakende Satışları Fed Öncesi Beklentileri Yendi: +0,1 Artış

ABD Perakende Satışları Fed Öncesi Beklentileri Yendi: +0,1 Artış

ABD Perakende Satışları Fed Öncesi Beklentileri Yendi: +0,1 Artış
ABD Perakende Satışları Fed Öncesi Beklentileri Yendi: +0,1 Artış
service

ABD’de Fed’in faiz kararı öncesinde açıklanan iki önemli veri, ekonomide iyimser bir tablo çizdi. ABD Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre perakende satışlar, analistlerin beklentilerinin aksine yükseldi. Bu durum, tüketici harcamalarının güçlendiğini ve ekonomide bir yavaşlama olmayabileceğini işaret ediyor.

Perakende Satışlar Beklentileri Yendi

ABD Ticaret Bakanlığı’nın verilerine göre perakende satışlar, Mayıs ayında aylık bazda yüzde 0,1 arttı. Analistler ise yüzde 0,2’lik bir düşüş bekliyordu. Ayrıca, önceki ayın verisi de yüzde 1’den yüzde 1,1’e revize edildi. Bu gelişmeler, tüketici harcamalarının beklenenden daha güçlü olduğunu gösteriyor.

ABD Perakende Satışları Fed Öncesi Beklentileri Yendi: +0,1 Artış

Otomobil ve Akaryakıt Dışı Satışlar Beklentilerin Altında Kaldı

Otomobil ve akaryakıt dışı perakende satışlar, Mayıs ayında aylık bazda yüzde 0,2 artış gösterdi. Bu oran, analistlerin tahmin ettiği yüzde 0,3’lük artışın altında kaldı. 13 kategoriden sadece 5’inde satış artışı görüldü. Bu artışlar, çeşitli mağaza perakendecileri, mağaza dışı perakendeciler, sağlık ve kişisel bakım mağazaları, spor malzemeleri, hobi ürünleri, müzik ürünleri ve kitap satılan mağazalarda yaşandı.

ABD ekonomisinin Fed toplantısı öncesinde olumlu sinyaller vermesi, faiz artırımları konusunda belirsizlik yaratıyor. Fed’in faiz artırımı konusunda daha ihtiyatlı hareket etmesi bekleniyor. Ancak perakende satışlardaki artış, ekonomideki gücü gösterirken, otomobil ve akaryakıt dışı satışlardaki beklentilerin altında kalma ise bazı endişeleri beraberinde getiriyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir