USD34,10
EURO38,09
JPY0,238400
RUB0,369600
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.875,16
BTC63.219,27
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Borsa İstanbul Yükselişte: Farkı Kapatacak mı?

Borsa İstanbul Yükselişte: Farkı Kapatacak mı?

Borsa İstanbul Yükselişte: Farkı Kapatacak mı?
Borsa İstanbul Yükselişte: Farkı Kapatacak mı?
service

İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş., 18 Eylül Çarşamba gününe dair önemli piyasa ve şirket haberlerini içeren günlük değerlendirmesini yayınladı. İşte detaylar…

Borsa İstanbul Dünya ile Arasında Farkı Kapatmaya Çalışıyor

Fed kararı öncesi dünya borsaları yatay pozitif bir seyir izlerken, ABD hisseleri güçlü perakende satış verisi sonrası gün içi zirvelerden sınırlı gerileyerek kapandı. Fed vadelileri güçlü verilere rağmen halen %65 ihtimal ile 50 baz puan indirim hesaplıyor. Powell döneminde Fed genelde piyasa görüşünü iyi yönlendiriyor ve negatif sürpriz yapmıyor. Ekonominin güçlü olduğu gerekçesiyle 25 baz puan indirirse piyasaları kısa vadede baskılayacak negatif bir sürpriz olur. Orta vadede piyasaların yönünü belirleyecek olan Fed’in ekonomide sert inişe yol açmadan 200+ baz puanlık bir faiz indirim döngüsünü tamamlaması gerekiyor. Borsa İstanbul %2’ye yakın yükseliş ile dünya ile arasındaki farkı kapatmaya çalışıyor. Anadolu Grubu Holding, Arçelik, Bim, Migros, Koç Holding, Sabancı Holding, THY yükselişte öne çıkan büyük şirketler arasında yer alıyor. Maliye Bakanı Şimşek’in Londra’da yatırımcılarla toplantıları yükselişe gerekçe olarak gösteriliyor. Borsa İstanbul’da işlem gören çok sayıda şirket uluslararası bir yatırım bankasının konferansında görücüye çıkıyor. Dünya piyasalarının seyri Borsa İstanbul’da yatay bir açılışa işaret ediyor. Piyasa kapandıktan sonra gelecek Fed kararı öncesi sert hareketler beklemiyoruz. Endeks için destek ve direnç seviyeleri 9.690 ve 9.860. Bir sonraki direnç seviyesi 200 günlük dolar bazlı ortalama olan 10.100 seviyesi.

Borsa İstanbul Yükselişte: Farkı Kapatacak mı?

Şirket Haberleri

Zayıf sonuçları daha önceden fiyatlayan, nakit yaratımı güçlü olan ve 2024 hedeflerini değiştirmeyen Mavi sonuçlarına pozitif tepki bekliyoruz. Torun Tower satışı kaynaklı muhasebe zararı yazan Torunlar GYO’da sınırlı satış baskısı görebiliriz. Ancak şirketin faaliyet karlılığında bir sorun görmüyoruz. Teknik olarak öne çıkardığımız hisseler: Bim, Koç Holding, Sabancı Holding.

Borsa İstanbul Yükselişte: Farkı Kapatacak mı?

İş Yatırım Menkul Değerler, 18 Eylül borsa analizinde dikkat çeken tespitlerde bulundu. Özellikle Borsa İstanbul’un gösterdiği yükseliş, yatırımcıların dikkatini çekiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir