USD34,11
EURO38,13
JPY0,238300
RUB0,367800
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.968,12
GR. ALTIN2.861,20
BTC63.295,21
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Fed Faizleri 50 Baz Puan İndirdi: Kripto Piyasası Nasıl Etkilenecek?

Fed Faizleri 50 Baz Puan İndirdi: Kripto Piyasası Nasıl Etkilenecek?

Fed Faizleri 50 Baz Puan İndirdi: Kripto Piyasası Nasıl Etkilenecek?
Fed Faizleri 50 Baz Puan İndirdi: Kripto Piyasası Nasıl Etkilenecek?
service

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, kripto para piyasası için de kritik önem taşıyan açıklamalarına başladı. Faiz oranları 50 baz puan düşürüldü ve piyasa beklentisiyle uyumlu geldi. Ancak birçok analist Fed’in böylesine sert bir başlangıç yapmasını beklemiyordu. On yıllardır üçüncü defa 25 baz puan üzerinde indirimle gevşeme dönemi başlatılıyor. Peki bu açıklamalar kripto paralar için ne anlama geliyor?

Fed Başkanının Açıklamaları

Yazı hazırlandığı sırada Fed Başkanı Powell konuşmaya başladı. Faiz kararı kadar önemli olan şey Powell’ın ABD ekonomisine dair mesajlarıdır. Önümüzdeki yıl için büyük ölçüde faiz beklentisini aşağı çeken üyeler önceki nokta grafiğini büyük ölçüde aşağı revize etti. Bununla birlikte enflasyonun yüzde 2 yolunda ilerlediğine duyulan inanç faiz kararı duyurusunda paylaşıldı.

Fed Faizleri 50 Baz Puan İndirdi: Kripto Piyasası Nasıl Etkilenecek?

Powell’ın Açıklamaları Kripto Paraları Hareketlendirecek

Powell’ın açıklamaları kripto paralarda önümüzdeki saatlerde dalgalanmaya neden olacak ve şu ana kadar söylediği şeylerin önemli satır başları şunlar; Powell konuşmaya başladı. Ekonomi genel olarak güçlü. İşgücü piyasası daha önce aşırı ısınmış durumdayken soğumaya başladı. Bugünkü kararımız işgücü piyasasındaki gücün korunabileceğine dair artan güveni yansıtmaktadır. Tüketici harcamaları dirençli kalmaya devam etti. Fed politika ayarlamasıyla işgücünün gücünü koruyabilir. Tahminlerimize göre GSYH büyümesinin güçlü kalmaya devam ettiğini göreceğiz. İşgücü piyasası soğumaya devam etti ve bu durum bu yılın başlarına göre kayda değer bir gerileme oldu. İşgücü piyasası yüksek enflasyonist baskıların kaynağı değil. Enflasyon önemli ölçüde azaldı, ancak hedefimizin üzerinde kalmaya devam ediyor. Uzun vadeli enflasyon beklentileri iyi sabitlenmiş görünüyor. Sabırlı yaklaşımımız meyvelerini verdi ve enflasyon hedefimize çok daha yakın. Enflasyona yönelik yukarı yönlü riskler azaldı ve işgücü piyasasına yönelik aşağı yönlü riskler arttı. Tahminlerimiz (Fed üyelerinin medya tahminleri) bir plan ya da karar değildir. Politikayı gerektiği gibi ayarlayacağız. Ekonomi sağlam kalır ve enflasyon devam ederse, politikayı daha yavaş geri çevirebiliriz. İşgücü piyasası kötüleşirse yanıt verebiliriz. Tahminlerimizde acelemiz olduğunu gösteren hiçbir şey yok. Fed tahminleri temel tahminlerdir; gerçekte ne yapacağımız ekonominin nasıl gelişeceğine bağlıdır. Uygun olması halinde faiz indirimlerini hızlandırabilir, yavaşlatabilir ya da duraklatabiliriz. Bugün 50 baz puanlık bir indirim için geniş bir destek vardı. Bugün indirimlere iyi ve güçlü bir başlangıç yaptık. Kimse bugüne bakıp bunun yeni bir tempo olduğunu düşünmemeli.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimi kripto para piyasasında dalgalanmalara yol açabilir. Powell’ın açıklamaları ve Fed’in gelecekteki politikaları kripto paraların yönünü belirleyecek önemli etkenler olacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir