USD34,11
EURO38,11
JPY0,238000
RUB0,368300
GBP45,42
EURO/USD1,12
BIST9.957,17
GR. ALTIN2.861,04
BTC63.529,45
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. SEC DeFi Protokolü Rari Capital’e 3.6 Milyon Dolar Ceza Verdi

SEC DeFi Protokolü Rari Capital’e 3.6 Milyon Dolar Ceza Verdi

SEC DeFi Protokolü Rari Capital'e 3.6 Milyon Dolar Ceza Verdi
SEC DeFi Protokolü Rari Capital'e 3.6 Milyon Dolar Ceza Verdi
service

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), DeFi protokolü Rari Capital’e karşı yeni bir kripto para davası açtığını duyurdu. SEC, Rari Capital’in yatırımcıları yanıltmak ve kayıtsız aracılık hizmetleri sunmakla suçladı. Bu dava, SEC’in kripto para piyasasındaki düzenlemelere yönelik artan baskısını gösteriyor.

SEC, Rari Capital’e 3.6 Milyon Dolar Ceza Verdi

SEC, Rari Capital ve kurucuları Jai Bhavnani, Jack Lipstone ve David Lucid’i yatırımcıları yanıltmak ve kayıtsız aracılık hizmetleri sunmakla suçladı. SEC, Rari Capital’in sunduğu bazı kripto varlık yatırımlarının özellikleri ve kârlılığı konusunda yatırımcıları yanlış yönlendirdiğini savundu.

SEC DeFi Protokolü Rari Capital'e 3.6 Milyon Dolar Ceza Verdi

SEC’in İddiaları

SEC San Francisco Bölge Ofisi Direktörü Monique, Rari Capital’in yatırımcıları yanlış yönlendirdiğini ve kayıtsız broker olarak hareket ettiğini iddia etti. Komisyon, Rari Capital ve üç kurucunun, SEC’in iddialarını kabul veya reddetmeksizin, kalıcı tedbir kararları, davranışa dayalı tedbir kararları, medeni cezalar, ön yargı faiziyle birlikte tazminat ve kurucu ortaklara karşı beş yıllık bir süre için adil memur ve yönetici yasağı dahil olmak üzere çeşitli yardım biçimlerini emreden nihai kararların alınmasına rıza gösterdi.

SEC DeFi Protokolü Rari Capital'e 3.6 Milyon Dolar Ceza Verdi

SEC’in Rari Capital davası, kripto para sektöründeki şirketler için önemli bir uyarı niteliğinde. SEC, kripto para şirketlerini daha sıkı bir şekilde denetleyecek ve düzenlemelere uymayanları cezalandıracağını gösteriyor. Yatırımcılar, kripto para yatırımları yaparken riskleri dikkatlice değerlendirmeli ve düzenlemelere uyum sağlayan güvenilir platformları tercih etmelidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir