USD34,11
EURO38,11
JPY0,238000
RUB0,368300
GBP45,42
EURO/USD1,12
BIST9.957,17
GR. ALTIN2.861,04
BTC63.529,45
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Fed Kararı Sonrası Borsa İstanbul’da Beklentiler

Fed Kararı Sonrası Borsa İstanbul’da Beklentiler

Fed Kararı Sonrası Borsa İstanbul'da Beklentiler
Fed Kararı Sonrası Borsa İstanbul'da Beklentiler
service

İş Yatırım Menkul Değerler, 19 Eylül Perşembe günü için piyasaları yakından ilgilendiren önemli borsa ve şirket haberlerini içeren günlük değerlendirmesini yayınladı. Fed’in faiz kararı sonrası beklentiler neler?

Fed Kararı Sonrası Piyasalar

Fed’in sürpriz yapmayarak 50 baz puanlık faiz indirimine gitmesi, ABD hisselerinde önce alım sonra satış getirdi. Verim eğrisinin uzun ucunda faizler yükselirken, dolar değer kazandı ve altın geriledi. Fed Başkanı Powell, indirimin emek piyasasındaki risklere karşı bir kalibrasyon olduğunu belirtti. Geleceğe yönelik net bir mesaj vermeyen Powell’ın açıklamaları, piyasalarda belirsizliği korudu.

Fed Kararı Sonrası Borsa İstanbul'da Beklentiler

Borsa İstanbul’da Beklentiler

Asya borsalarının Japonya ve Çin öncülüğünde güçlü bir açılış gerçekleştirmesi, Borsa İstanbul’da da pozitif bir açılış beklentisini beraberinde getiriyor. Yüksek betalı banka hisseleri, piyasaya göre daha güçlü bir performans sergileyebilir. İngiltere ve ABD’deki yatırımcı toplantıları, piyasayı destekleyebilecek önemli gelişmeler arasında. Endeks için destek ve direnç seviyeleri sırasıyla 9.720 ve 9.850 olarak öne çıkıyor.

Fed Kararı Sonrası Borsa İstanbul'da Beklentiler

Şirket Haberleri

Ağustos ayında prim üretimi hafif yavaşlayan ancak kümülatif büyümesini sürdüren Türkiye Sigorta’da önemli bir tepki beklenmiyor. Kar marjında gerileme yaşayan Şok Marketler için hedef fiyat 90 TL’den 79 TL’ye çekildi, ancak şirket hakkındaki olumlu görüş korunuyor. Teknik bültende öne çıkan hisseler ise Bim, Pegasus ve Sabancı Holding olarak sıralanıyor.

Fed Kararı Sonrası Borsa İstanbul'da Beklentiler

Takip Listesi Dışındaki Şirket Haberleri

Smart GES Enerji Üretim A.Ş., Niğde’nin Bor ilçesinde 140 MWm/100 MWe kurulu gücünde bir GES projesi için 30 yıl süreli üretim lisansı aldı. TCKR, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 102,6 milyon TL’lik ihalesini kazandı. EFOR, ABD’li bir firmadan 50.000 ton Amerikan Petrokoku alımı için anlaşma imzaladı. CEOEM, Teknofest’te koordinasyon ve destek hizmetleri sağlayacak ve bu hizmetlerden 100 milyon TL gelir bekliyor.

Fed Kararı Sonrası Borsa İstanbul'da Beklentiler

19 Eylül Perşembe günü piyasaları etkileyebilecek en önemli gelişme ise saat 14:00’te açıklanacak olan Para Politikası Kurulu kararı. Piyasa beklentisi, Merkez Bankası’nın faizlerde değişikliğe gitmemesi yönünde. Ancak, piyasada oluşan fazla likiditeye karşı kalıcı bir önlem alınıp alınmayacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir