USD34,10
EURO38,10
JPY0,237500
RUB0,369400
GBP45,45
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.873,36
BTC62.783,82
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. İnegöl’de 42 Bin Ton Hedefiyle Ceviz Hasadı Başladı!

İnegöl’de 42 Bin Ton Hedefiyle Ceviz Hasadı Başladı!

İnegöl'de 42 Bin Ton Hedefiyle Ceviz Hasadı Başladı!
İnegöl'de 42 Bin Ton Hedefiyle Ceviz Hasadı Başladı!
service

Tarım şehri İnegöl’de, son 10 yılda büyük bir ivme kazanan ceviz hasadı başladı. Bu yıl 42 bin ton ceviz hedeflenirken, İnegöl’ün ceviz diyarı olarak bilinen Konurlar Mahallesi’nde düzenlenen hasat etkinliğine, yetkililer de katıldı.

İnegöl Ceviz Üretiminde Önemli Bir Merkez Haline Geldi

İnegöl, bereketli topraklarıyla pek çok tarım ürününün yetiştiği bir şehir. Özellikle son 10 yılda ekilişi hızla artan ceviz, İnegöl’ün önemli tarım ürünleri arasında yer alıyor. Bu yıl, 31 bin dekar alanda ceviz ekili olup 42 bin ton rekolte hedefleniyor.

İnegöl'de 42 Bin Ton Hedefiyle Ceviz Hasadı Başladı!

Yetkililer, Hasat Etkinliğine Katıldı

Kaymakam Eren Arslan, AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, İlçe Tarım Müdürü Kamil Oruç ve Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Konurlar Mahallesi’ndeki ceviz hasadına katıldı. Yetkililer, üreticilerle görüşerek hasadın hayırlı olmasını diledi.

İnegöl'de 42 Bin Ton Hedefiyle Ceviz Hasadı Başladı!

Gastro İnegöl Şefleri, Cevizden Yapılan Ürünleri Sunumuna Katıldı

Hasat etkinliğinde, Gastro İnegöl şefleri tarafından cevizden yapılan ürünler tanıtıldı. Şefler, cevizin yeşil kabuğunun soyulması çalışmalarını da yerinde inceleyerek, misafirlere cevizden yapılan ürünleri sundu.

İnegöl'de 42 Bin Ton Hedefiyle Ceviz Hasadı Başladı!

İnegöl Belediye Başkanı: “Çiftçimiz Alın Terinin Karşılığını Alıyor”

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl’ün verimli topraklarıyla sanayisi kadar güçlü olduğunu vurguladı. Özellikle meyvecilik alanında büyük bir gelişme kaydeden İnegöl’de, ceviz hasadının da önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Başkan Taban, “Bugün çiftçimiz alın terinin, emeğinin karşılığını alıyor.” dedi.

Hedef 42 Bin Ton Rekolte

Başkan Taban, İnegöl’de 31 bin dekar alanda ceviz üretimi yapıldığını ve bu yıl 42 bin ton rekolte hedeflendiğini söyledi. Başkan Taban, “Yerel yönetimler olarak, devletimizle birlikte tüm imkanlarımızla çiftçimizin yanında olacağız.” diye konuştu.

Kaymakam Arslan: “İnegöl Her Alanda Katma Değer Üretiyor”

İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, İnegöl’ün her alanda ülkemiz için katma değer üreten bir şehir olduğunu belirtti. Kaymakam Arslan, “İklimi, coğrafyası ve toprak şartlarıyla Konurlar Mahallemiz ve civarı, ceviz üretiminde en ideal şartları sağlıyor.” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Salman: “İnegöl, Bereketli Topraklarıyla Önemli Bir Şehir”

AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, İnegöl’ün bereketli topraklarıyla farklı ürün grupları üreten, ihraç eden ve ekonomisine değer katan önemli şehirlerden biri olduğunu söyledi. Salman, “İnşallah İnegöl’ümüzün daha da güzel ve müreffeh bir şehir olabilmesi için gayret ediyoruz.” dedi.

İnegöl’de ceviz hasadı başladı. 31 bin dekar alanda ceviz ekili olan şehirde, bu yıl 42 bin ton rekolte hedefleniyor. Yetkililer, hasadın hayırlı olmasını diledi ve İnegöl’ün tarım alanında önemli bir merkez olduğunu vurguladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir