USD34,10
EURO38,09
JPY0,238400
RUB0,369600
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.875,16
BTC63.097,45
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Fed’in Faiz İndirimi: Küresel Piyasalar 50 Baz Puanlık Gevşemeyle Sarsıldı

Fed’in Faiz İndirimi: Küresel Piyasalar 50 Baz Puanlık Gevşemeyle Sarsıldı

Fed'in Faiz İndirimi: Küresel Piyasalar 50 Baz Puanlık Gevşemeyle Sarsıldı
Fed'in Faiz İndirimi: Küresel Piyasalar 50 Baz Puanlık Gevşemeyle Sarsıldı
service

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel piyasalar tarafından büyük bir merakla beklenen faiz kararını açıkladı ve gevşeme döngüsüne 50 baz puanlık bir faiz indirimiyle başladı. Bu adım, yılın geri kalanında da 50 baz puanlık gevşeme öngörüsünü beraberinde getirdi.

Fed’in Faiz Kararı: 50 Baz Puanlık İndirim

Fed’in politika faizini 50 baz puan indirmesi, küresel piyasalarda büyük bir yankı yarattı. Bu adım, ekonomik büyümenin yavaşladığı ve enflasyonun azaldığı bir dönemde geldi. Fed yetkilileri, yılın geri kalanında da 50 baz puanlık gevşeme öngörüsünü paylaştılar. Bu kararın küresel ekonomi üzerinde önemli etkileri olacağı tahmin ediliyor.

Fed'in Faiz İndirimi: Küresel Piyasalar 50 Baz Puanlık Gevşemeyle Sarsıldı

TCMB Faiz Kararı: Sabit Politika Faizi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunda yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Bu karar, Fed’in faiz indirimiyle aynı güne denk geldi. Ancak TCMB, metninde enflasyon görünümünde yaşanan bozulma durumunda daha önce sıkılaştırma yapılacağı yönündeki mesajı değiştirerek, ‘para politikası araçları etkili şekilde kullanılacaktır’ ifadesini kullandı. Bu değişiklik, piyasalarda dikkat çekti.

Fed'in Faiz İndirimi: Küresel Piyasalar 50 Baz Puanlık Gevşemeyle Sarsıldı

Küresel Piyasalar Fed’in Gözünde

Fed’in faiz indirimi kararının küresel piyasalar üzerinde önemli etkileri olacağı tahmin ediliyor. Gözler, önümüzdeki dönemde Fed’in atılımlarını ve küresel ekonominin seyrini yakından takip edecek.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimi kararı, küresel piyasaları hareketlendirdi ve yılın geri kalanında da 50 baz puanlık gevşeme öngörüsünü beraberinde getirdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ise politika faizini sabit tuttu, ancak enflasyon görünümünde yaşanan bozulma durumunda daha önce sıkılaştırma yapılacağı yönündeki mesajını güncelledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir