USD34,11
EURO38,12
JPY0,237800
RUB0,369500
GBP45,52
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.873,91
BTC62.863,60
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. ASAŞ Almanya’da Robotik Merkezi Kuruyor: Geleceğin Teknolojilerine Yatırım

ASAŞ Almanya’da Robotik Merkezi Kuruyor: Geleceğin Teknolojilerine Yatırım

ASAŞ Almanya'da Robotik Merkezi Kuruyor: Geleceğin Teknolojilerine Yatırım
ASAŞ Almanya'da Robotik Merkezi Kuruyor: Geleceğin Teknolojilerine Yatırım
service

ASAŞ, Almanya’da geleceğin teknolojilerine yatırım yaparak bölgenin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. Türkiye’nin lider sanayi kuruluşlarından ASAŞ, Almanya’nın Neuwied şehrinde bulunan tesisinde Koblenz Uygulamalı Bilimler Üniversitesi iş birliğiyle Robotik Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi kurmaya hazırlanıyor.

Almanya’da Yeni Bir Robotik Merkezi


ASAŞ, Almanya’da yeni bir robotik merkezi kurma planları yapıyor. Bu merkez, Neuwied’deki 72.793m2’lik kapalı alana sahip tesisinde Koblenz Uygulamalı Bilimler Üniversitesi liderliğinde kurulacak.
ASAŞ Almanya'da Robotik Merkezi Kuruyor: Geleceğin Teknolojilerine Yatırım

Robotik Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (BiFAR)


ASAŞ, Robotik Eğitim, Araştırma Ve Uygulama Merkezi (BiFAR) ile geleceğin teknolojilerine yatırım yapmayı hedefliyor. Bu merkez, eğitim ve araştırma alanlarının yanı sıra uygulama desteği, ekonomik ve bölgesel bilgi transferi ve start-up desteği sağlamayı da amaçlıyor.

ASAŞ’ın Geleceğe Yönelik Vizyonu


ASAŞ, otomatik olarak yüklenen ve kontrol edilen drone’lar, insanlarla doğal olarak çalışan bilişsel robot asistanları ve şehirlerde yük taşımak için otomatikleştirilmiş mobil robotlar gibi mevcut olanaklarını da sergiledi. Bu ziyaret esnasında ASAŞ, gelecekteki projelerini aktarırken inovasyon alanındaki kararlılığının da altını bir kez daha çizmiş oldu.

ASAŞ’ın Almanya’da kurduğu Robotik Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (BiFAR), ülkenin geleceğin teknolojilerine yatırım yapma kararlılığını gösteriyor. Bu merkez, eğitim, araştırma ve uygulama alanlarında önemli bir rol oynayacak ve bölgenin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir