USD34,13
EURO37,98
JPY0,238500
RUB0,367900
GBP45,61
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
GR. ALTIN2.883,61
BTC63.390,17
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Morgan Stanley, Macar Forintinde Sert Satış Uyarısı: 410 Seviyesi Hedefleniyor

Morgan Stanley, Macar Forintinde Sert Satış Uyarısı: 410 Seviyesi Hedefleniyor

Morgan Stanley, Macar Forintinde Sert Satış Uyarısı: 410 Seviyesi Hedefleniyor
Morgan Stanley, Macar Forintinde Sert Satış Uyarısı: 410 Seviyesi Hedefleniyor
service

Morgan Stanley, Macar ekonomisindeki riskler nedeniyle forintin Euro karşısında değer kaybedebileceği konusunda uyardı. Banka, özellikle bütçe dengesi ve para politikası görünümündeki risklere dikkat çekti. Bu uyarılar, Macaristan ekonomisindeki zayıf noktaların döviz piyasaları üzerinde baskı yaratabileceğini gösteriyor.

Forintte Keskin Düşüş Beklentisi

Morgan Stanley, Macaristan’ın karşı karşıya olduğu mali ve para politikası risklerine dikkat çekerek, forintin keskin bir düşüş yaşayabileceği konusunda uyardı. Bloomberg’in haberine göre, banka, Macar para biriminin Euro karşısında değer kaybedebileceğini ve satış yönlü pozisyon alınması gerektiğini belirterek, hedef seviyesini 410 olarak belirledi.

Morgan Stanley, Macar Forintinde Sert Satış Uyarısı: 410 Seviyesi Hedefleniyor

Macaristan Ekonomisindeki Riskler

Budapeşte’de saat 14:45 itibarıyla forint yüzde 0,4 düşerek 394,6 seviyesine gerileyerek gelişen piyasalarda Brezilya Realinden sonra en kötü performansı sergiledi. Yerel para birimi cinsinden tahviller bu yıl yüzde 1,6 getiri sağlarken, gelişen piyasa ortalaması yüzde 5,4 oldu. Bölgedeki diğer ülke tahvillerine kıyasla da kötü performans gösterdi.

Morgan Stanley, Macar Forintinde Sert Satış Uyarısı: 410 Seviyesi Hedefleniyor

Uzmanlardan Endişeler

Morgan Stanley stratejistlerinden Arnav Gupta’nın da aralarında bulunduğu uzmanlar, “Macaristan’da makroekonomik ortam kötüleşmeye devam ediyor” diyerek, risklerin altını çizdi. Banka, Avrupa Birliği’nin Macaristan’ın dondurulmuş fonlarını yakın zamanda serbest bırakma ihtimalinin düşük olduğunu belirtti ve bir sonraki seçimlere ilişkin belirsizliklere dikkat çekti.

Forint Zayıflaması İçin Ek Faktörler

Forintin zayıflayacağına dair beklentiler, Başbakan Viktor Orban’ın 2026 seçimleri öncesinde bütçe konsolidasyonu taahhütlerinden vazgeçmeyi planladığı yönündeki haberlerin ardından arttı. Hükümet, yatırım ve diğer ekonomik göstergelerin beklenenden kötü gelmesi nedeniyle büyüme tahminlerini de düşürmek zorunda kaldı.

Para Politikası ve Maliye Politikasının Etkisi

Morgan Stanley, “Para politikası ve maliye politikasının piyasalarda gevşek olarak algılanabileceğini düşünüyoruz” diye belirtti. Budapeşte’de merkez bankasının yarın yapılacak toplantıda gösterge faizini indirmeye devam etmesi bekleniyor. Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Barnabas Virag, ağustostaki duraklamanın geçici olduğunu, ancak karar almadan önce Fed’in etkisinin izleneceğini söylemişti.

Morgan Stanley, Macar ekonomisindeki riskler nedeniyle forintin Euro karşısında değer kaybedebileceği konusunda uyarıda bulundu ve forintin 410 seviyesine kadar düşebileceğini tahmin etti. Banka, özellikle bütçe dengesi ve para politikası görünümündeki risklere dikkat çekti. Bu uyarılar, Macaristan ekonomisindeki zayıf noktaların döviz piyasaları üzerinde baskı yaratabileceğini gösteriyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir