USD34,11
EURO38,11
JPY0,238000
RUB0,368300
GBP45,42
EURO/USD1,12
BIST9.957,17
GR. ALTIN2.861,04
BTC63.529,45
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. CZ’nin Serbest Bırakılması BNB Fiyatını ATH’ye Taşıyabilir Mi?

CZ’nin Serbest Bırakılması BNB Fiyatını ATH’ye Taşıyabilir Mi?

CZ'nin Serbest Bırakılması BNB Fiyatını ATH'ye Taşıyabilir Mi?
CZ'nin Serbest Bırakılması BNB Fiyatını ATH'ye Taşıyabilir Mi?
service

Haziran ayında Binance Coin (BNB) inanılmaz bir fiyat yükselişi gerçekleştirdi ve ilk on kripto para arasında Bitcoin’in ardından tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaşan ilk altcoin olarak dikkatleri üzerine topladı. Yaşananh olayı daha ilginç kılan ise bu Changpeng Zhao’nun yani Binance borsasının kurucusu ve eski CEO’sunun dört ay hapis cezasına çarptırılmasından yaklaşık üç ay sonra gerçekleşmiş olmasıydı.

CZ’nin Eve Dönüşü Binance ve BNB için Güç Sinyali

Amerika Birleşik Devletleri Federal Cezaevleri Bürosu (BOP) tarafından paylaşılan bilgilere göre CZ, Kaliforniya’nın merkezindeki Lompoc’taki cezaevinden ayrıldı. Son veriler incelendiğinde Zhao’nun şu anda Long Beach’teki Residential Reentry Management’ta (RRM) olduğu anlaşılıyor.CZ'nin Serbest Bırakılması BNB Fiyatını ATH'ye Taşıyabilir Mi?

BNB Kaç Dolar Olur?

RRM, aynı şehirdeki San Pedro’da bulunan bir rehabilitasyon merkezi olarak hizmet ediyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bilgilere göre yaşanan bu transferin 29 Eylül’de CZ’nin serbest bırakılmasıyla alakalı olduğu düşünülüyor.

CZ’nin Eve Dönüşü Binance ve BNB için Güç Sinyali

Bir diğer yandan CZ’nin durumunun BNB fiyatı üzerinde de büyük bir etkisi olabileceği düşünülüyor. Bu duruma bir örnek vermek gerekirse, Artemis verilerine göre (yukarıda), BNB’nin DEX işlem hacminde 5 Ağustos’ta yaşanan devasa piyasa düşüşünden bu yana ilk kez 1 milyar doların aşıldığı görülüyordu.

BNB Kaç Dolar Olur?

Ortaya çıkan hacim, Binance gibi merkezi platformların dışında işlem gören kripto para birimi miktarı olarak da hesaplanmaktadır. Bu değerde yaşanan artış, artan talebi de ortaya koyar ve incelenen coin için bir fiyat artışı beklentisini ortaya koyuyor olabilir. BNB yazım saati itibariyle 720,67 dolarda bulunan ATH’sinden %18 uzakta 587 dolardan işlem görüyor.

BNB Kaç Dolar Olur?

DEX hacminde yaşanan bu yükseliş CZ’nin beklenen serbest bırakılma tarihine kadar devam ederse, BNB’nin fiyatı da bu doğrultuda hareket ettiği görülebilir. Bu durum gerçekleşirse, coin değeri mevcut ATH’sinin üzerine çıkma ihtimalini de yansıtabilir.

BNB Kaç Dolar Olur?

BNB’nin fiyatında yaşanan inişlere ve çıkışlara rağmen, 4 saatlik grafik yükselen bir kanal içerisinde yükselişi ortaya koyuyordu. Grafiğe yansıyan formasyon, yükseliş eğiliminin hala sürdüğünü gösteriyordu. Formasyonun bozulmadan devam etmesi durumunda, BNB potansiyel olarak Eylül ayının sonuna gelinmeden 700 dolar seviyesini tekrar testini gerçekleştirebilir.

BNB Kaç Dolar Olur?

Bunun yanı sıra aşağıda görünen grafiğe göre ise BNB’nin fiyatı önümüzdeki birkaç hafta içinde 648,80 dolara yeniden yükselme ihtimalini barındırıyor olabilir. Alım baskısının artması durumunda ise fiyatın 724,67$ dolara sıçradığı görülebilir.

BNB Kaç Dolar Olur?

Ancak işlerin tersine ilerlediği ve CZ’nin hapisten çıkışıyla ilgili bir prüz olduğu durumda veya SEC’in yeni bir davası sebebiyle sürecin bambaşka bir boyuta taşındığı senaryoda piyasa katılımcıları olumsuz etkilenebilir, bunun yanı sıra piyasa genelinde trend de yeniden düşüş yönlü değişebilir ve bunun sonucunda BNB’nin değerinin 526 dolara ve hatta 472 dolara kadar gerileyebilir.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir