USD34,14
EURO37,98
JPY0,237900
RUB0,373400
GBP45,63
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
GR. ALTIN2.887,32
BTC62.967,45
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. 3 Altcoin’den Gelen 321 Milyon Dolar Kurumsal Para Bitcoin’e Akıyor!

3 Altcoin’den Gelen 321 Milyon Dolar Kurumsal Para Bitcoin’e Akıyor!

3 Altcoin'den Gelen 321 Milyon Dolar Kurumsal Para Bitcoin'e Akıyor!
3 Altcoin'den Gelen 321 Milyon Dolar Kurumsal Para Bitcoin'e Akıyor!
service

Kripto varlık yatırım ürünlerine olan ilgi son haftalarda artarak devam ediyor. FED’in faiz indirimi kararının ardından kripto para yatırımcıları hareketlendi ve bu durum piyasalara önemli bir sermaye akışı getirdi. CoinShares tarafından yayımlanan haftalık kripto varlık fon akışları raporuna göre, bu hafta Bitcoin ve altcoin yatırım ürünlerine toplamda 321 milyon dolar giriş sağlandı.

Bitcoin ve Short Bitcoin Yatırımcıların Gözdesi Oldu

Kripto para yatırım ürünlerinde başı çeken varlık Bitcoin oldu. Toplamda 284 milyon dolarlık giriş gören Bitcoin, en çok tercih edilen kripto olmaya devam ediyor. Bitcoin’in fiyatında son dönemde yaşanan hareketlilik, yatırımcıları short BTC pozisyonlarına da yönlendirdi. Bu kapsamda short BTC ürünlerine 5.1 milyon dolar giriş oldu. Bu haftaki fon akışlarının yalnızca Bitcoin ile sınırlı olmadığını görmek de dikkat çekiyor. Özellikle, fiyat volatilitesinden korunmak isteyen yatırımcılar short BTC ürünlerine yönelmeye başladı. Short pozisyonların artışı, yatırımcıların piyasadaki fiyat dalgalanmalarına karşı temkinli olduklarını ve risklerini minimize etmek istediklerini gösteriyor.

3 Altcoin'den Gelen 321 Milyon Dolar Kurumsal Para Bitcoin'e Akıyor!

Ethereum’da 5 Haftadır Çıkışlar Devam Ediyor

Bitcoin’in aksine Ethereum, yatırım ürünleri tarafında düşüş yaşamaya devam ediyor. Ethereum ürünlerinden son beş hafta boyunca düzenli olarak çıkış yaşanmakta. Zira geçtiğimiz hafta 29 milyon dolarlık çıkış gerçekleşti. Bunun temel sebebi, Grayscale Trust fonundan devam eden çıkışlar gibi duruyor. Ayrıca yeni piyasaya sürülen borsa yatırım fonlarına (ETF) olan zayıf talep olarak öne çıkıyor. Yatırımcıların Ethereum’a olan ilgisinin düşmesi, kripto piyasasında Ethereum’un uzun vadeli geleceği hakkında soru işaretlerine neden olabiliyor.

3 Altcoin'den Gelen 321 Milyon Dolar Kurumsal Para Bitcoin'e Akıyor!

Solana’da Küçük Ama İsabetli Girişler

Ethereum’un yanı sıra Solana yatırım ürünleri ise küçük ama istikrarlı şekilde yatırım çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Solana ürünlerine 3.2 milyon dolar giriş gerçekleşti. Bu durum, Bitcoin değil, alternatif kripto paralara olan ilgiyi ve özellikle Solana’nın potansiyelini gösteriyor.

Bölgesel Fon Akışı Farklılıkları

Kripto varlık yatırım ürünlerine olan fon akışları bölgesel olarak farklılık gösteriyor. Amerika Birleşik Devletleri, toplamda 277 milyon dolarlık giriş ile en büyük yatırım çeken bölge oldu. İsviçre ise bu yılki en büyük ikinci haftalık girişini yaşayarak 63 milyon dolarlık fon çekti. Öte yandan, Almanya, İsveç ve Kanada’da Bitcoin ve altcoinlerde fon çıkışları gerçekleşti. Almanya’da 9.5 milyon dolar, İsveç’te 7.8 milyon dolar ve Kanada’da 2.3 milyon dolarlık çıkış oldu. Bu bölgesel farklılıklar, yerel piyasa koşullarının ve yatırımcıların risk iştahının ne denli değişken olabileceğini gözler önüne seriyor. Özellikle Avrupa’nın bazı bölgelerinde yaşanan fon çıkışları, küresel çapta kripto varlıklara olan ilgide farklılıkların olduğunu ortaya koyuyor. ABD ve İsviçre gibi bölgeler yatırımcıları cezbediyor. Ancak, Avrupa’nın diğer bölgelerinde Bitcoin ve altcoinler için daha temkinli bir duruş sergilenmekte.

Son haftalarda kripto varlık yatırım ürünlerine olan ilgi artarak devam ediyor. FED’in faiz indirimi kararı sonrası kripto para yatırımcılarının hareketlenmesi, dikkat çekti. Zira bu, piyasalara ciddi bir sermaye akışına neden oldu. CoinShares tarafından yayımlanan haftalık kripto varlık fon akışları raporuna göre, bu hafta Bitcoin ve altcoin yatırım ürünlerine toplamda 321 milyon dolar giriş sağlandı. Bu artışın arkasında, ABD Merkez Bankası (FED) Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) faiz oranlarında 50 baz puanlık kesintiye gitmesi büyük rol oynuyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir