USD34,25
EURO37,82
JPY0,234900
RUB0,361200
GBP45,09
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
GR. ALTIN2.933,53
BTC61.121,27
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Fed’den Faiz İndirimi Sinyaline Tepki: Piyasalar Heyecanla Bekliyor!

Fed’den Faiz İndirimi Sinyaline Tepki: Piyasalar Heyecanla Bekliyor!

Fed'den Faiz İndirimi Sinyaline Tepki: Piyasalar Heyecanla Bekliyor!
Fed'den Faiz İndirimi Sinyaline Tepki: Piyasalar Heyecanla Bekliyor!
service

ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin faiz indirimi sinyalleri, piyasaları hareketlendirerek yatırımcıları heyecanlandırdı. Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, Fed’in önümüzdeki 12 ayda çok sayıda faiz indirimi yapma olasılığını belirterek, piyasalara önemli bir sinyal gönderdi.

Fed Üyelerinden Faiz İndirimi Beklentisi

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, Fed’in ne kısıtlayıcı ne de gevşek politikayı ifade eden nötr faizden “yüzlerce baz puan” uzakta olduğunu belirterek, önümüzdeki 12 ayda çok sayıda faiz indirimi öngördü. Goolsbee, “Eğer çok uzun süre kısıtlayıcı kalırsanız ikili hedefi gerçekleştirmede uygun noktayı kaçırabilirsiniz” diyerek, faiz indirimi beklentisinin altını çizdi.

Fed'den Faiz İndirimi Sinyaline Tepki: Piyasalar Heyecanla Bekliyor!

Faiz İndirimi Beklentileri

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Goolsbee kadar net olmasa da, Fed’in hala nötr faizden uzakta olduğunu kabul etti. Bu açıklamalar, piyasalarda Fed’in faiz indirimi konusunda daha istekli olduğunu gösterdi. Yatırımcılar, Fed’in önümüzdeki toplantılarda faiz indirimi yapıp yapmayacağını yakından takip ediyor.

Fed’in faiz indirimi sinyallerine piyasalarda büyük bir ilgi var. Yatırımcılar, Fed’in önümüzdeki aylarda faiz indirimi yapıp yapmayacağını ve bunun piyasalar üzerindeki etkisini merakla bekliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir