USD34,27
EURO37,50
JPY0,231300
RUB0,357500
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
GR. ALTIN2.926,15
BTC63.149,64
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Coinbase, SEC’nin Kripto Kurallarına Karşı 1 Milyon Dolarlık Savaş Açtı

Coinbase, SEC’nin Kripto Kurallarına Karşı 1 Milyon Dolarlık Savaş Açtı

Coinbase, SEC'nin Kripto Kurallarına Karşı 1 Milyon Dolarlık Savaş Açtı
Coinbase, SEC'nin Kripto Kurallarına Karşı 1 Milyon Dolarlık Savaş Açtı
service

ABD’nin en büyük kripto borsası Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto paralar için yeni kurallar oluşturma talebini reddetmesinin ardından yasal mücadeleyi sürdürüyor. Coinbase, SEC’nin bu tavrının sektörde düzenleyici belirsizlik yarattığını ve ABD’deki şirketler için uyumu zorlaştırdığını savunuyor.

Coinbase’in Kural Koyma Talebi

Coinbase, 2022 yılında SEC’ye yaptığı başvuruda, kripto paraların ne zaman menkul kıymet olarak değerlendirileceğine dair netlik talep etti ve kripto paralar için özel bir piyasa yapısı oluşturulmasını istedi. Şirket, mevcut menkul kıymet yasalarının kripto para endüstrisi için eski ve uygulanamaz olduğunu savunuyor.

Coinbase, SEC'nin Kripto Kurallarına Karşı 1 Milyon Dolarlık Savaş Açtı

SEC’nin Reddetme Gerekçesi

SEC, Aralık 2023’te Coinbase’in talebini reddederek mevcut düzenlemelerin yeterli olduğunu ve yeni kuralların gerekli olmadığı görüşünü bildirdi. Kurum, kripto paraların mevcut menkul kıymet yasaları çerçevesinde değerlendirilebileceğini düşünüyor.

Coinbase, SEC'nin Kripto Kurallarına Karşı 1 Milyon Dolarlık Savaş Açtı

Hukuki Mücadelenin Yansımaları

Coinbase, SEC’nin bu tutumunun kripto para piyasasında düzenleyici bir belirsizlik yarattığını ve ABD’de faaliyet gösteren şirketler için uyumun zorlaştığını iddia ediyor. Şirket, net kuralların belirlenmesinin sektöre fayda sağlayacağına inanıyor.

Coinbase’in Kripto Kurallarına Karşı Savaş

Coinbase’in hukuki mücadelesinin sektördeki diğer şirketler için de emsal teşkil edebileceği ve düzenleyici ortamın netleşmesine katkı sağlayabileceği düşünülüyor. Kripto para sektöründe net düzenlemelerin olmamasının, şirketlerin uyum sağlamasını zorlaştırdığı ve yatırımcılar için riskler oluşturduğu ifade edilebilir.

Coinbase’in mücadelesi, dijital varlıkların gelecekte nasıl düzenleneceği konusunda kritik bir rol oynayabilir. Düzenleyiciler ve sektör temsilcilerinin iş birliği içinde çalışmasının, hem yeniliklerin desteklenmesi hem de piyasa güvenliğinin sağlanması açısından önemli olduğu değerlendiriliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir