USD34,27
EURO37,46
JPY0,231300
RUB0,354800
GBP44,78
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
GR. ALTIN2.903,76
BTC60.267,01
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Kripto Dünyası SEC Başkanı Gensler’e Karşı: 125 Milyon Dolarlık Ceza ve İstifa Çağrıları

Kripto Dünyası SEC Başkanı Gensler’e Karşı: 125 Milyon Dolarlık Ceza ve İstifa Çağrıları

Kripto Dünyası SEC Başkanı Gensler'e Karşı: 125 Milyon Dolarlık Ceza ve İstifa Çağrıları
Kripto Dünyası SEC Başkanı Gensler'e Karşı: 125 Milyon Dolarlık Ceza ve İstifa Çağrıları
service

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde ifade vermeye hazırlanırken, kripto para dünyası Gensler’a karşı eleştirilerini artırdı. Son yıllarda kripto para kullanıcıları tarafından yoğun eleştirilerin hedefi olan Gensler, bu yılın başında düzenleyici tutumu ve liderliği konusunda sayısı giderek artan milletvekili tarafından sorgulanır oldu.

Gensler İçin İstifa Çağrıları Yapıldı

Gensler, bu hafta Kongre’de konuşma yapacağını sosyal medya platformu X’te duyurmasının ardından kripto para kullanıcılarının tepkisiyle karşılaştı. NFT koleksiyoncusu Medic Matt, Gensler’ın Kongre’deki varlığını “istifa etmek için harika bir fırsat” olarak nitelendirirken, bazı kullanıcılar SEC başkanının yerini daha yetkin bir kişiye bırakması gerektiğini savundu. Kripto para araştırmacısı Anderson, Gensler’ın sorulara cevap vermekten kaçınacağını ve sadece zaman kaybına yol açacağını öne sürdü. Anderson’ın bu yorumunda Gensler’ın 2023 yılında Ethereum $2,626‘un menkul kıymet mi yoksa emtia mı olduğu konusunda milletvekillerinin sorularını yanıtlamadığı duruşmaya atıfta bulundu. Kripto para YouTuber’ı James Rule ise Gensler’ın konuşma metnini Senatör Elizabeth Warren’ın hazırlayıp hazırlamadığını sorguladı. Bilindiği üzere Warren ve Gensler, kripto para endüstrisini baltalamak için kasıtlı olarak birlikte çalışmakla suçlanmıştı.

Kripto Dünyası SEC Başkanı Gensler'e Karşı: 125 Milyon Dolarlık Ceza ve İstifa Çağrıları

Siyasi Baskılar Artıyor

Kripto para yatırımcısı ve geliştirici Leon Gaban, SEC’nin kapatılması gerektiğini savunarak Gensler’a “Şimdi bırak, yoksa daha sonra kovulacaksın” çağrısında bulundu. Hatırlanacağı üzere Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump seçilirse, Gensler’ı görevine başladığı ilk günde görevden alacağını söylemişti. Bir başka kullanıcı Gensler’ın liderliğinde SEC’nin Ripple $0.589073’a dava açmamış olması durumunda şu anda bu kadar ağır eleştirilerle karşı karşıya olmayacağını belirtti. Yine hatırlanacağı üzere SEC, 2020 yılında Ripple’a kayıt dışı menkul kıymet satışı yaptığı gerekçesiyle dava açmış ve uzun süren yasal mücadele geçtiğimiz ay 125 milyon dolarlık bir cezayla sonuçlanmıştı. Bu ceza Ripple için ciddi bir kayıp olarak görülse de birçok uzman SEC’nin davayı kaybettiğini değerlendiriyor. Zira SEC, Ripple’dan 2 milyar dolar gibi yüksek bir ceza talep etmişti. Kripto para analisti Jonathan Morgan, Gensler’a Demokrat müttefiklerinin artık kripto para endüstrisini hedef alamayacağını çünkü giderek daha fazla Cumhuriyetçi politikacının bu sektörü desteklediğini hatırlattı. Morgan, “Seni kriptoya karşı yürüttüğün savaş nedeniyle gözden çıkaracaklar çünkü siyasi açıdan bu daha avantajlı” dedi.

Kripto Dünyası SEC Başkanı Gensler'e Karşı: 125 Milyon Dolarlık Ceza ve İstifa Çağrıları

Gensler Hesap Verecek

Cumhuriyetçi Temsilci Tom Emmer, Gensler’ın Kongre’deki ifade programını duyurmasının ardından yaptığı paylaşımda, “Seni hesap vermeye zorlamak için sabırsızlanıyorum” dedi ve #FireGaryGensler etiketini kullandı. Emmer, geçtiğimiz hafta Temsilci Patrick McHenry ile birlikte Gensler’dan AirDrop’lar konusunda düzenleyici netlik sağlamasını istemişti. Emmer ve McHenry, Gensler’ın SEC başkanlığı sırasında benimsenen yaklaşımın internetin bir sonraki aşamasının Amerikalılar tarafından tasarlanmamasını sağladığını belirterek bu durumun seçmenler için olumsuz olduğunu ifade etmişti. Gensler, Temsilciler Meclisi’ndeki ifadesinin ardından Çarşamba günü Senato’nun Bankacılık, Konhut ve Kentsel İşler Komitesi’nde de ifade verecek.

Kripto Dünyası SEC Başkanı Gensler'e Karşı: 125 Milyon Dolarlık Ceza ve İstifa Çağrıları

SEC Başkanı Gary Gensler, Kongre’de kripto para endüstrisiyle ilgili artan eleştirilerle karşı karşıya kalmaya hazırlanıyor. Kripto topluluğu, Gensler’ın kripto para düzenlemeleri konusunda sert tutumunu ve SEC’nin Ripple’a yönelik davasını eleştirerek, Gensler’ın istifa etmesini talep ediyor. Gensler, Kongre’deki ifadesinde bu eleştirilere nasıl yanıt vereceği merak ediliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir