USD34,24
EURO37,63
JPY0,231300
RUB0,360300
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
GR. ALTIN2.922,34
BTC62.040,26
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Ethereum’da 90 Milyon Dolarlık Sorun: Spekülasyon mu, Gerçek Kullanım mı?

Ethereum’da 90 Milyon Dolarlık Sorun: Spekülasyon mu, Gerçek Kullanım mı?

Ethereum'da 90 Milyon Dolarlık Sorun: Spekülasyon mu, Gerçek Kullanım mı?
Ethereum'da 90 Milyon Dolarlık Sorun: Spekülasyon mu, Gerçek Kullanım mı?
service

Ethereum, kripto dünyasının ikinci büyük varlığı olmasına rağmen, CoinShares’in yeni raporuna göre, kullanımının çoğu spekülasyon ve token transferlerine dayanıyor. Bu durum, Ethereum’un uzun vadeli değerini sorgulamayı gerektiriyor.

Ethereum’un Değeri, İşlem Talebine Bağlı

CoinShares, Ethereum’un değerini doğrudan etkileyen faktörlere odaklanan yeni bir rapor yayınladı. Rapora göre, Ethereum’un temel itici gücü, işlemlerine olan talep. Ancak bu talep, spekülasyon ve basit token transferlerinden kaynaklanıyor ve bu da Ethereum’un uzun vadeli değerini sorgulatıyor.

Ethereum'da 90 Milyon Dolarlık Sorun: Spekülasyon mu, Gerçek Kullanım mı?

Ethereum’un Kullanımı, Birkaç Uygulama ve Token Transferine Odaklanıyor

CoinShares’e göre Ethereum işlemleri, altcoin değerini diğer herhangi bir şeyden daha fazla artırıyor. Buna staking getirileri, parasal benimseme ve finansal teminat kullanımı da dahil. Ancak, Ethereum’un ekosistemi genişlerken, kullanımının çoğu hala gerçek dünya uygulamalarından ziyade spekülasyon ve token transferlerine dayanıyor.

Ethereum'da 90 Milyon Dolarlık Sorun: Spekülasyon mu, Gerçek Kullanım mı?

Uniswap, Ethereum İşlem Ücretlerinin %90’ından Fazlasını Elde Ediyor

Analistlere göre, Ethereum’un birincil kullanım alanı merkezi olmayan borsalar. Uniswap, işlem ücretlerinin %90’ından fazlasını elde ederek sürekli liderliğini koruyor. OpenSea gibi NFT pazarlarının 2021’de kısa bir süreliğine artış göstermesine rağmen, etkileri azaldı.

Katman 2’lerin Etkisi ve Önümüzdeki Yol

Ethereum’un kullanıcıların erişmek için yılda milyarlarca dolar harcamaya istekli olduğu çeşitli uygulamaları destekleyecek şekilde başarılı bir şekilde büyürken, Ethereum Blockchain’e yönelik talep eğiliminin azaldığı gözleniyor. Katman 2 çözümlerinin yükselişi ölçeklendirme sorunlarını ele almasına yardımcı oldu, ancak aynı zamanda Ethereum’un temel katmanına olan talebi azalttı.

Ethereum’un uzun vadeli değeri, spekülasyon ve token transferlerinin ötesine geçen gerçek dünya uygulamalarına bağlı. CoinShares’in raporu, Ethereum’un başarılı bir şekilde büyümesi için on-chain yardımcı programı teşvik etmenin ve anlamlı uzun vadeli değer yaratan uygulamaların geliştirilmesinin önemini vurguluyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir