Dijital içerik üreticilerine vergi istisnasında düzenleme yapıldı. Sosyal medya ve internette içerik üretimi, elektronik ortamlarda sunulan hizmetler ve uygulama geliştiriciliğine yönelik gelir vergisi istisnasında kapsam düzenlemesi ile yeni faaliyet alanları istisna kapsamına alındı.
Vergi İstisnasında Genişleme
Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) Resmi Gazete’de yer alan gelir vergisi genel tebliğinde değişiklikler öngören tebliğine göre, bu kapsamdaki gelir vergisi istisnasına, elektronik ortamlarda verilen bireysel kurs, eğitim, veri işleme ve geliştirme, ürün tanıtımı gibi hizmetlerden sağlanan kazançlar da dahil edildi.
Kimler İstisnadan Yararlanabilecek?
Düzenlemeye göre, sosyal ağ sağlayıcıları üzerinden metin, görüntü, ses, video gibi içerikler paylaşan sosyal içerik üreticisi gerçek kişiler ile akıllı telefon veya tablet gibi mobil cihazlar için uygulama geliştiren gerçek kişilerin bu faaliyetlerinden elde ettikleri kazançları 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren istisna kapsamında yer alacak.
Yeni İstisna Kapsamına Giren Faaliyetler
1 Ocak 2024 tarihinden itibaren internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden metin, görüntü, ses, video gibi içerikler paylaşan sosyal içerik üreticisi gerçek kişiler ile bireysel kurs, eğitim, veri işleme ve geliştirme, ürün tanıtımı gibi hizmetlerden kazanç sağlayan gerçek kişilerin bu faaliyetlerinden elde ettikleri kazançlar da istisna kapsamına dahil edildi.
Dijital içerik üreticileri için vergi istisnasında yapılan bu düzenleme, ülkemizde dijital ekonominin gelişmesine ve daha fazla kişinin dijital içerik üretimiyle ilgilenmesine katkı sağlayacak önemli bir adım. Yeni düzenleme ile daha geniş bir kitle, gelirlerini vergi yükünden arındırılmış şekilde elde edebilecek.